Mainos

Nurmijärvellä iso huumetakavarikko

Nurmijärvellä on tehty noin kuukausi sitten poikkeuksellisen suuri huumetakavarikko. Poliisi löysi Länsi-Euroopasta tulossa olleen rekan kontista peräti 120 kiloa hasista.

-Kertatakavarikkona tapaus menee Suomen mittakaavassa neljän tai viiden suurimman joukkoon. Vuositasolla meillä takavarikoidaan kaikkiaan noin 500-600 kiloa hasista, joten myös siihen nähden nyt löydetty määrä on merkittävä, rikoskomisario Ari Karvonen Espoon huumerikosyksiköstä toteaa.

Salakuljettajien jäljille päästiin Hyvinkään poliisin ja tullin tutkimusten perusteella. Karvosen mukaan huumeita kuljettanut rekka oli tullut laivalla Hankoon. Takavarikko tehtiin Nurmijärvellä sijaitsevalla varastoalueella.

Suomalaismies vangittuna

Tapauksen vuoksi on ollut vangittuna kaksi suomalaismiestä, joista toinen on jo vapautettu. Edelleen tutkintavankeudessa on noin nelikymppinen mies, joka on huumeyhteyksistä poliisille entuudestaan tuttu. Häntä epäillään törkeästä huumausainerikoksesta.

-Tällaista määrää on tuskin tarkoitettu ihan kotikäyttöön, joten epäilemme tietysti, että juttuun liittyy isompikin joukko ihmisiä. Tutkimukset ovat kuitenkin toistaiseksi täysin kesken. Tällä hetkellä yritämme selvittää, mistä aine oli tulossa ja mihin se oli menossa, Karvonen kertoo.

Kaikkiaan poliisin haaviin jää hänen mukaansa korkeintaan noin 5-10 prosenttia maahan tuodusta hasiksesta.
-Voi vain kuvitella, kuinka paljon sitä tosiasiassa tuleekaan, Karvonen hymähtää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.