Mainos

Nurmi ja Lehti eniten poissa eduskunnan äänestyksistä

Kokoomuksen kansanedustajat Tuija Nurmi ja Eero Lehti olivat viime vuonna eniten poissa eduskunnan äänestyksistä.

Tämä käy ilmi MTV:n 45 minuuttia -ohjelman selvityksestä. Tuija Nurmen poissaoloprosentti on 79, Eero Lehden 64.

Selvityksessä käytiin läpi kaikki eduskunnan vuonna 2008 tekemät äänestykset, yhteensä 722 kappaletta. Kansanedustajien poissaolot laskettiin vain niissä istunnoissa tehdyistä äänestyksistä, joiden nimenhuudossa he olivat läsnä. Jos edustajat olivat poissa täysistunnosta sairauden, virkatehtävien tai muiden syiden vuoksi, näitä äänestyksiä ei huomioitu poissaoloprosentissa.

Nurmen poissaoloista suurin osa syntyi 18.-19. joulukuuta, jolloin hän tietoisena ”protestina” jätti väliin yli 350 budjettiäänestystä. Nurmella oli äänestyspoissaoloja myös kuudessa muussa istunnossa.

Lehti puolestaan oli poissa ainakin osasta äänestyksiä seitsemässä eri istunnossa. Näistä istunnoista neljässä Lehti jätti väliin joko kaikki tai yli puolet äänestyksistä.

Kokoomuksen Lyly Rajala oli poissa 42 prosenttia niissä istunnoissa olleista äänestyksistä, joiden nimenhuudossa hän oli läsnä. Rajalan poissaoloprosentti selittyy käytännössä sillä, että hän poistui syyskauden viimeisestä istunnosta 19. joulukuuta jo ennen äänestyksiä, joita oli sinä päivänä 180. Rajalalla on poissaoloja kolmesta muusta istunnosta, mutta vain yksittäisiä äänestyksiä.

Vuoden 2008 äänestyksistä yli neljäsosan olivat poissa myös Keskustan ministerit Mauri Pekkarinen, Mari Kiviniemi ja Paula Lehtomäki sekä SDP:n kansanedustajat Sinikka Hurskainen, Maarit Feldt-Ranta, Tommy Tabermann, RKP:n Ulla-Maj Wideroos ja Håkan Nordman sekä Vasemmistoliiton Markus Mustajärvi. He kaikki olivat poissa joulukuun viimeisen istunnon kaikista äänestyksistä.

Ylivoimainen enemmistö, 170 kansanedustajaa oli poissa alle viisi prosenttia äänestyksistä.

Vain kolme edustajaa, Päivi Räsänen (KD), Heli Paasio (SDP) sekä AnnikaLapintie (Vas.) äänesti kaikissa 722 äänestyksessä. Heillä ei siis ollut myöskään sairauden, työmatkojen tai muiden poissaolojen aiheuttamia äänestyspoissaoloja.

Myös moni muu edustaja oli läsnä kaikkien niiden istuntojen äänestyksissä, joiden nimenhuudossa oli ollut. Näin tekivät esimerkiksi vihreiden Pekka Haavisto ja Erkki Pulliainen, SDP:n Valto Koski ja Satu Taiveaho sekä keskustalaisista Tuomo Puumala ja Inkeri Kerola.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.