Mainos

Nuoskalumi vaurioitti rakenteita Helsingissä

Lumen on ennustettu sulavan jo tämän päivän aikana. Itsenäisyyspäivästä on tulossa suuressa osassa maata musta ja tuulinen.

Runsas lumisade on vaurioittanut rakenteita Helsingissä. Raskas nuoskalumi rikkoi aamulla Helsingin ydinkeskustassa olevan WTC-talon kattoikkunoita. Ruoholahdessa Hietaniemen juniorikuplahalliin tuli samasta syystä repeytymä, ja halli tyhjeni. Pelastuslaitoksen mukaan kukaan ei loukkaantunut.

Tänään sataneen lumivaipan ennustettiin sulavan ennen uuden viikon alkua muualla paitsi Oulun ja Lapin lääneissä. Ilmatieteen laitoksesta arvioitiin puoliltapäivin, että lunta satoi yöllä ja aamupäivällä koko eteläiseen Suomeen 5-10 senttimetriä, mikä ei ole kovin poikkeuksellinen sademäärä.

Tieliikenneonnettomuuksilta vältyttiin ilmeisesti siksi, että tiellä kulkijoita on sunnuntaina aamupäivisin yleensäkin vähän ja lisäksi ensimmäisenä adventtina ei matkusteta erityisen paljon, kerrottiin tiehallinnosta.

Sää kylmenee hiukan alkuviikosta mutta nousee takaisin plussan puolelle itsenäisyyspäiväksi. Vaikka luvassa on musta itsenäisyyspäivä suuressa osassa maata, Ilmatieteen laitoksesta luvataan, että liput liehuvat harvinaisen komeasti, sillä tuulta riittää.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.