Mainos

Nuorukainen vihjaili aseesta ja vei puhelimet – teiniuhreihin jäi syvät jäljet

Kolme teinipoikaa järkyttyi pahoin Espoon keskuksessa tammikuussa.

Pojat olivat pyytäneet juuri täysi-ikäistynyttä miestä hakemaan heille kaupasta tupakkaa, mutta hakija tuhlasikin poikien antamat rahat pelikoneeseen ja vei kaikkien kolmen matkapuhelimet.

Poikien mukaan mies oli napannut kauppareissun jälkeen yhtä poikaa kauluksesta ja toista hihasta sekä pyytänyt heitä pitämään kolmatta paikallaan.

Pojat kertoivat Espoon käräjäoikeudessa, että nuorukainen oli vihjannut, että hänellä oli taskussaan jotain, eivätkä pojat haluaisi tietää, mitä se on. Poikien mukaan taskussa oli näkynyt kyhmy ja he pelkäsivät, että miehellä voisi olla ase. 

– Hän oli sanonut, että jos kaverit ovat teille rakkaita, te tottelette, käräjäoikeuden tuomiossa referoitiin poikien sanoneen.

Syvät jäljet

Poikien ja heidän perheidensä mukaan kokemus oli ollut uhreille järkyttävä. Yksi pojista kertoi oikeudessa, ettei hän enää luota aikuisiin samalla tavalla kuin ennen.

Hänen isänsä puolestaan kertoi, että poika on viihtynyt tapahtuneen jälkeen enimmäkseen kotona ja ollut vakavamielinen ja masentunut. Lisäksi univaikeuksista kärsinyt poika on ollut passiivinen ja paikoin aggressiivinen.

Toinen poika puolestaan kertoi olleensa ahdistunyt, nähneensä painajaisia ja saaneensa paniikkikohtauksen.

Hänen isänsä mukaan pojan koulunkäynti on myös takkuillut tapahtuneen jälkeen, eikä hän ole uskaltanut liikkua yksin ulkona.

Tekijän karu tausta

Espoon käräjäoikeudessa 18-vuotias mies tuomittiin vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen Espoon keskuksen välikohtauksesta ja edelliskesänä tapahtuneesta ryöstöstä.

Syyttäjän mielestä Espoon keskuksen tapahtumatkin täyttivät ryöstön tunnusmerkit, mutta oikeus oli eri mieltä. Oikeus katsoi miehen syyllistyneen vain varkauteen ja laittomaan uhkaukseen, koska teossa ei käytetty väkivaltaa.

Lisäksi mies ei suoraan puhunut aseesta, vaan oli poikien tulkintaa, että miehen taskussa olisi ollut ase. Lisäksi mies oli suostunut antamaan pojille puhelimien sim-kortit heidän niitä pyydettyään.

Mies itse kiisti oikeudessa ryöstön, mutta myönsi ottaneensa poikien puhelimet ja käskeneen poikien pitää suunsa kiinni tapahtuneesta. Väkivallan ja sillä uhkailun mies kiisti.

Tuomioon lukeutunut ryöstö puolestaan tapahtui viime juhannuksena Espoon Laaksolahden rannalla. Tuolloin vielä alaikäinen mies oli potkinut teinipoikaa päähän ja kasvoihin, niin että tämä menetti tajuntansa ja vienyt sitten uhriltaan puhelimen.

Tämän teon mies kiisti kokonaisuudessaan, mutta oikeus uskoi uhria tämän loogisen kertomuksen takia.

Mies on tuomittu aiemmin Espoon käräjäoikeudessa viime keväänä tapahtuneesta ryöstöstä kolmen kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.