Mainos

Nuorten työpajoille valtionapua

Työpajojen tavoitteena on löytää nuorille työpaikka tai koulutusta. Joka vuosi työpajojen avulla työllistyy liki 5000 nuorta.

Nuorten työpajatoimintaan on myönnetty kaksi miljoonaa euroa valtionapua. Vuosittain lähes 5000 nuorta työllistyy määrärahan turvin toimivien työpajojen avulla.

Opetusministeriön mukaan työpajoihin hakeutuu vuosittain noin 10000 ihmistä, joista 7000 on nuoria. Heitä kaikkia yhdistää työttömyys. Työpajan tavoite on löytää nuorille työpaikka, koulutuspolku tai muuta mielekästä tekemistä.

Työpajatoimintaa on noin puolessa Suomen kunnista. Toiminta laajeni 1990-luvun lamavuosina, jolloin työmarkkinoilla ei ollut tarjota nuorille työkokemusta.

- Suomen edellinen hallitus aloitti toiminnan vakinaistamisen, ja nykyisen hallituksen tavoite on luoda työpajatoiminta koko maan kattavaksi, ylitarkastaja Jaana Hätälä opetusministeriöstä kertoo.

Kulttuuri- ja urheiluministeri Stefan Wallin (r.) osoitti kahden miljoonan määrärahan lääninhallituksille, jotka tekevät avustuspäätökset syyskuun puoliväliin mennessä. Määräraha jaetaan niiden hakijoiden kesken, jotka ovat viime vuoden marraskuun loppuun mennessä jättäneet hakemuksen lääninhallitukseen.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.