Mainos

Nuorten tupakointiin ja juomiseen puututtava

Lasten ja nuorten päihdekokeilut saattavat johtaa huumeiden käyttöön. Päihde- ja raittiusasian neuvottelukunta muistuttaa, että lasten ja nuorten tupakan ja alkoholin käyttöön on puututtava.

Varhainen altistus tupakalle ja alkoholille vaikuttaa lasten kehittyvään keskushermostoon ja herkistää muiden päihteiden vaikutuksille. Neuvottelukunnan mukaan vanhemmilla on päihdekokeiluihin puuttumisessa ensisijainen vastuu.

Mitä nuoremmalla iällä päihdekokeilut alkavat, sitä suurempi on myöhemmän päihderiippuvuuden riski.

Hankeen sammunut tyttö pelastui viime hetkellä

Myös kuntien tulee panostaa päihdekokeiluiden kitkemiseen. Taantumasta huolimatta neuvottelukunta patistaa kuntia turvaamaan koulukuraattorien ja terveydenhoitajien riittävän määrän.

Päihteiden käytön aloittamiseen vaikuttaa moni asia, kuten päihteiden saatavuus ja hinta sekä vanhempien ja ystävien asenteet niihin. Päihde- ja raittiusasiain neuvottelukunta painottaa, ettei aikuisten tule missään olosuhteissa välittää päihteitä alaikäisille nuorille.

Ilta-Sanomat kertoo tänään 16-vuotiaasta tytöstä, joka oli sammunut hankeen ja pelastettu viime hetkellä. Tyttö oli puhaltanut alkometriin 4,11 promillea. Tytön äiti on raivoissaan aikuisille, joiden uskoo tarjonneen tyttärelleen alkoholijuomia. Hän on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.