Mainos

Nuorten tupakointi lisääntynyt

Joka viides peruskoulun 8. luokan oppilas ja joka neljäs 9. luokan oppilas käytti nikotiinituotteita päivittäin huhtikuussa 1998. Tytöt tupakoivat yhtä usein kuin pojat.

Tämä ilmenee Stakesin kouluterveyskyselystä. Tutkimusprofessori Matti Rimpelä esitteli sen tuloksia Länsi-Suomen lääninhallituksen Tampereen sosiaali- ja terveysyksikön neuvottelupäivillä tänään. Joka kolmas yhdeksännen ja joka neljäs kahdeksannen luokan poika oli kokeillut ainakin kerran nuuskaamista huhtikuussa 1998. Päivittäin nuuskasi kolme prosenttia pojista. Tyttöjen nuuskakokeilut olivat paljon harvinaisempia ja johtivat vain harvoin päivittäiskäyttöön.

Kolme neljästä kahdeksannen luokan oppilaasta arvioi tupakkatuotteiden ostamisen kaupasta tai kioskista helpoksi. Joka viides kyselyyn vastanneista ilmoitti, että tupakointi oli heidän koulussaan sallittua tietyillä alueilla. Kokonaan kielletyksi koulutupakoinnin ilmoitti 75 prosenttia vastaajista. Joka toinen tupakoiva oppilas ilmoitti tupakoivansa päivittäin myös koulualueella. Joka neljäs tupakoi koulualueella satunnaisesti. Noin puolet vastaajista kertoi toisen tai molempien vanhempiensa tupakoivan. Keski-Suomessa tupakoivia vanhempia oli selvästi keskimääräistä vähemmän, 39 prosenttia. Huhtikuussa 1998 tehtyyn kyselyyn vastasi noin 29 000 peruskoulun 8. ja 9. luokan oppilasta eri puolilta maata.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.