Mainos

Nuorten taiteilijoiden katselmus avattiin Taidehallissa

35-vuotiaiden ja sitä nuorempien suomalaistaiteilijoiden näyttely avaa Taidehallin kevään Helsingissä. Esillä on 81 teosta 61 taiteilijalta. Tänään avautuva Nuoret 2003 on Suomen taiteilijaseuran 108. näyttely. Vapaaseen tarjontaan perustuvan katselmuksen on koonnut kolmihenkinen tuomaristo, johon tänä vuonna kuuluivat taidemaalari Reija Palo-oja puheenjohtajana sekä Anu Suhonen Taideteollisesta korkeakoulusta ja Markus Åström Turun piirustuskoulusta jäseninä.

Katselmuksessa nähdään videotaidetta, maalauksia, valokuvia ja tilateoksia. Osa töistä on esillä Muu-galleriassa.

Näyttelyyn oli kova tunku. Kaikkiaan tuomaristo kävi läpi 540 taiteilijan tarjoamat 1419 teosta, joista nyt esillä olevat on haarukoitu antamaan yleiskuvaa tämän hetken nuoresta suomalaisesta taiteesta.

-Halusimme antaa tilaa erilaisille kokeiluille, pyrkimyksille ja ajatuksille. Tarjoamme visuaalisen flipperin, jossa on lukuisia mahdollisuuksia. Vältimme kuitenkin tekemästä tästä näyttelyä, jossa on jokaiselle jotakin, tuomaristo luonnehtii.

Nuoret 2003 on esillä 9. helmikuuta saakka. Nuorten näyttely järjestetään kolmen vuoden välein.

Nuoren taiteen esittelyt jatkuvat Taidehallissa syksyllä Suomen taideyhdistyksen nuorten taiteilijoiden biennaalilla ja ensi keväänä Kuvataideakatemian lopputöiden näyttelyllä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.