Mainos

Nuorten parlamentti kysyi hallituksen säästöpäätöksistä

Eduskuntatalolla oli tänään yli 200 yläkoululaista ympäri maata, yhteensä 120:stä eri koulusta tutustumassa eduskunnan työhön.

Päivän päätapahtuma oli suullinen kyselytunti, missä koululaiset pääsivät esittämään kysymyksiään hallitukselle.

Oppositio arvosteli eilen eduskunnan kyselytunnilla hallituksen säästöratkaisuja. Myös nuorilta tuli kysymys säästöistä.

– Tällä viikolla hallitus sai kehysriihessä sovittua 2,3 miljardin euron sopeutustoimista. Kysyn siis, riittääkö se taittamaan velkaantumisen niin, että meidän sukupolvemme ei joudu mittavan velan maksumiehiksi, kysyi Olivia Eckstein Espoon Karakallion koulusta.

Kysymykseen vastasi pääministerin ja valtiovarainministerin poissaollessa sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.).

– Kyllä me tämä taklataan. Olemme tällä viikolla tehneet merkittäviä päätöksiä. Me pyrimme rakenteellisiin uudistuksiin. Me pyrimme siihen, että saisimme tänne kasvua lisää, mutta valitettavasti olemme joutuneet tekemään myös säästöjä eli leikkauksia, sanoi Risikko.

Nuorten parlamentti äänesti, että Suomen on pysyttävä eurossa, kesä- ja talviaika on säilytettävä, mopojen nopeusrajoitukset pidettävä ennallaan ja historian pysyttävä pakollisena oppiaineena.

Jonni Mansikkavuoren mielestä Suomen isoimpia ongelmia on ydinvoiman käyttö.

– Toivon todella, että Olkiluodon reaktori ei valmistu, sanoo Mansikkavuori.

Maija Kovalainen haluaa toimittajaksi.

– On perillä asioista, mitä tapahtuu omassa maassa ja ulkomailla. Ja siinä saa tutustua vähän syvemmin ja on tavallaan sisäpiirissä, kertoo Kovalainen.

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.