Mainos

Nuorten päihteiden hankinta tehovalvontaan

Alkoholin myyntiä alaikäisille ryhdytään valvomaan aiempaa tehokkaammin pääkaupungissa. Lupaviranomaiset ja poliisi tehostavat myynti- ja anniskelukiellon valvontaa yhteisillä tarkastuksilla. Tahallisesta rikkeestä voi luvan menettää määräajaksi jo ensimmäisellä kerralla.

Viranomaiset ja järjestöt ovat valmistelleet myös vähittäismyynnin ja anniskelun omavalvontaa. Omavalvontaoppaat jaetaan kaupoille, kioskeille ja huoltoasemille syyskuun aikana. Tehostettu valvonta liittyy sosiaali- ja terveydenhuollon tuotevalvontakeskuksen Päihteetön nuoruus - hyvinvointia aikuisena -hankkeeseen, jonka tarkoituksena on tukea vanhempien kasvatustehtävää ja vähentää alle 18-vuotiaiden alkoholinkäyttöä.

Hankkeen tavoitteena on lisätä myös lähiyhteisön vaikutusmahdollisuuksia. Helsingissä tämän ja ensi vuoden aikana saatujen kokemusten pohjalta on tarkoitus kehittää valvonnalle malli, joka voidaan ottaa myöhemmin käyttöön koko maassa.

Kuluvan syksyn aikana selvitetään myös, miten koululaiset alkoholinsa hankkivat. Hankintakanavia valaiseva kysely tehdään 3-4 helsinkiläiskoulussa.

Hankkeessa ovat mukana tuotevalvontakeskuksen lisäksi myös mm. Etelä-Suomen lääninhallitus, Helsingin poliisilaitos, opetus- ja sosiaalivirasto, Suomen Päivittäistavarakauppa ry. , Hotelli- ja Ravintolaliitto sekä näiden alojen työntekijäjärjestöt.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.