Nuorten maailmanmestaruus ja maailmancup-menestystä – Norjan uusi sprinttitähti epäilee silti MM-paikkaansa: "Muilla paremmat mahdollisuudet"

22-vuotiaan Erik Valnesin tilanne kuvaa hyvin Norjan maastohiihdon tasoa. 

Alla olevalla videolla Tulosruudun raportti Suomen hiihdon tilasta ja Jari Isometsän kommentit asiasta.

Valnes valloitti alle 23-vuotiaiden maailmanmestaruuden perinteisen sprintissä näytöstyyliin Lahdessa maanantaina. Karsinnassa yli viisi sekuntia toiseksi tullutta voittanut Valnes paineli tämän jälkeen jokaisen hiihtämänsä erän voittoon. 

Hän on niittänyt mainetta myös maailmancupissa alkuvuonna. Reilu viikko sitten Dresdenissä hän oli kolmas vapaan sprintissä ja voitti parikilpailun Sindre Björnestad Skarin kanssa. Otepään perinteisen sprintistä irtosi kuudes sija viime lauantaina. 

– Kuntoni on ollut hyvä nyt muutaman viikon ajan. Tänään kehoni tuntui hyvältä. Yritin vain pitää jatkuvasti kovaa vauhtia ja iskeä viimeiseen nousuun, Valnes kommentoi lehdistötilaisuudessa Lahden MM-finaalin jälkeen.  

Nämä meriitit takaisivat varman paikan MM-sprinttiin lähes jokaisessa muussa maajoukkueessa, mutta Norjassa tilanne on toinen. Sprintin maailmancupissa Valnesin edellä on kuusi norjalaista, kun Seefeldin MM-starttiin on paikka neljälle.

– Luulen, että muilla on paremmat mahdollisuudet, mutta yritän parhaani, Valnes kommentoi taistelua MM-paikoista. 

Valnes voi kuitenkin parantaa osakkeitaan, jos nykymenestys jatkuu. 

– Sprintti Norjan mestaruuskisoissa kahden viikon päästä tulee olemaan erittäin tärkeä. Ja jos pääsen Lahden maailmancupiin (9.-10. helmikuuta), siinä on toinen tärkeä näyttöpaikka, Valnes summasi. 


Lue myös:

    Uusimmat