Mainos

Nuorten kuvataiteilijoiden taso osoittautui suurkilpailussa korkeaksi

Nuorten kuvataiteilijoiden taso on paljastunut suurkilpailussa erittäin korkeaksi. Yksityisen Baswaren taidekilpailuun osallistui yli 600 teosta 236:lta suomalaistaitelijalta.

Näyttely Sanomatorilla Helsingissä antaa kattavan läpileikkauksen uusimmasta nykytaiteesta. 4000 euron pääpalkinnon voittajaksi valittiin 21-vuotias Henna Jula.

Kilpailun tuomaristo jos kuka tietää, missä menee nykytaide. Tuomariston jäsenet arvottavat jo kolmattatoista vuotta alle 30-vuotiaille järjestettyä avointa kilpailua. Loppusuoralle ja myyntinäyttelyyn on valittu 72 teosta.

Vaikka taiteen tekijät naisistuvat, kilpailuun ilmoittautui yhtä paljon miehiä kuin naisia. Enemmistö pitää kiinni perinteisestä maalaustekniikasta: öljystä kankaalle. Mutta myös akryyli ja vesiväri kankaalle ovat suosittuja, niin ikään grafiikka on hienoa, tämän vuoden nuori taitelijakin oli graafikko

Pörssiyhtiö Basware pitää nykytaidekilpailun järjestämistä kannattava toimintana.

– Tämä on osa Baswaren yhteiskuntavastuuta, me halutaan antaa nuorille kuvataiteilijoille julkisuutta ja tämä näyttely ja lunastetut työt tuo iloa ja me ollaan myöskin käytetty markkinointiin näitä töitä, yhtiötä edustava Jukka Virkkunen sanoo.

Sanomatorin nykytaiteen katselmus on avoinna ensi viikon loppuun.

Katso Merja Sundströmin juttu:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.