Nuorten kultaleijonan iso askel karun vaiheen jälkeen – suomalaisten raju rintama heti vastassa: "Onnea nimissä"

Nuorten maailmanmestarimaalivahti Ukko-Pekka Luukkosen NHL-unelma elää. Hän pelasi kauden ensimmäisen AHL-ottelunsa, mutta toinen MM-kultamitalisti Veini Vehviläinen sai juhlia toisessa päädyssä voittoa. 

Ukko-Pekka Luukkonen oli yksi 20-vuotiaiden viime vuoden MM-kisojen kullan takuumiehistä, mutta kausi päättyi pettymykseen, kun hän joutui jättämään sen kesken jo huhtikuussa lonkkaleikkauksen takia. 

Pitkän kuntoutuksen käynyt maalivahti pelasi alkukauden lupaavasti ECHL:ssä, ja hän sai kutsun sarjan tähdistöpeliinkin. Luukkonen pelasi kauden ensimmäisen AHL-ottelunsa Rochester Americansin paidassa Cleveland Monstersia vastaan. 

Vuonna 2016 nuorten MM-kultaa voittanut Veini Vehviläinen pääsi juhlimaan voittoa voittomaalikisan jälkeen lukemin 4–3. Ratkaisevan maalin ampui Clevelandin suomalaishyökkääjä Markus Hännikäinen, joka veivasi kiekon komeasti rystyltä kattoon. 

"Pelasimme jämäkän pelin"

Luukkonen esitti teräviä otteita ja nappasi esimerkiksi lopussa komean patjatorjunnan maalin kulmalta. Vehviläiselle kertyi ottelussa 29 ja Luukkoselle 23 torjuntaa. Ottelun tähtihetket voi katsoa tästä YouTube-linkistä. 

– Tietysti ottaa päähän hävitä varsinkin kotona, mutta mielestäni pelasimme jämäkän pelin. Pelissä tuli pomppuja, joiden olisin halunnut menevän toisin, Luukkonen sanoi pelin jälkeen haastattelussa Buffalo Sabresin farmijoukkueen nettisivuilla

Luukkonen sanoi, että hän yrittää kehittyä entistä kokonaisvaltaisemmaksi urheilijaksi. 

– Peli on vähän erilaista AHL:ssa, pelaajat ovat taitavampia. 

Valmentaja Chris Taylor sanoi, että Luukkonen käsitteli tilanteen hyvin. Hän oli erityisen tyytyväinen suomalaisvahdin otteisiin alivoimatilanteissa. 

Suomalaismaalivahtien taistelu ei ollut oikeinkirjoituksen tai lausumisen kannalta kaikkein paras amerikkalaisille. 

– Onnea kaikille nimien kirjoittamisessa ilman automaattista kirjoitusta, todettiin yhdessä Twitter-tilissä. 

Lue myös:

    Uusimmat