Mainos

Nuorten kuljettajien kuolemanriski kaksinkertainen

Liikenneturvan mukaan joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on 15-24-vuotias. Liikenteessä menehtyneistä viidennes on nuoria.

Viime viikkojen synkistä liikenneuutisista huolimatta nuorten liikenneturvallisuus on parantunut huomattavasti viimeisen kymmenen vuoden aikana.

Liikenneturvan tilastojen mukaan 15-24-vuotiaiden liikennekuolemien määrä on puolittunut ja loukkaantumisten määrä on laskenut viidenneksellä viimeisen kymmenen vuoden aikana. Loukkaantuneiden määrä on laskenut jopa kolmanneksella 18–24-vuotiaiden ryhmässä.

Kuitenkin joka kolmas tieliikenteessä vahingoittunut on nuori. Liikenteessä menehtyneistä heitä on viidennes.

Viimeisen kolmen vuoden aikana on kuollut keskimäärin 56 ja loukkaantunut 2 500 nuorta vuosittain. Miehiä oli menehtyneistä yli 80 prosenttia. 

Tilastojen mukaan kaikkein riskialttiimpia ovat 15-vuotiaat mopoilijat ja 18-vuotiaat autoilijat. Vuonna 2013 eniten henkilövahinkoja tapahtui 15-vuotiaille mopoilijoille (307 henkilövahinkoa) ja 18-vuotiaille autoilijoille (241 henkilövahinkoa).

Kuolemanriski kaksinkertainen

Tilastokeskuksen tietojen mukaan nuorten kuljettajien kuolemanriski on kaksinkertainen koko väestöön verrattuna. 

– Vaikka nuorten kuljettajien kuolemanriski on korkea, valtaosa nuorista ei kuulu siihen riskiryhmään, jonka ajotyyli on riskihakuinen ja siten altistaa onnettomuuksille, Liikenneturva kuitenkin muistuttaa. 

Kesä näkyy myös onnettomuustilastoissa. Kuolemantapauksista vajaa puolet tapahtuu kesä-elokuun aikana. Etenkin kesälauantait ovat tilastojen mukaan nuorten onnettomuuksien tyypillistä aikaa.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.