Mainos

Nuorten kännykän käyttö vähentynyt

Tampereen teknillisen korkeakoulun Porin yksikössä tehdyn kyselytutkimuksen mukaan lasten ja nuorten kännykän käyttö on jopa vähentynyt viime vuodesta. Sekä tekstiviestien lähettäminen että puhelujen soittaminen ovat hieman niukentuneet. Uusia kännykänkäyttäjiäkään ei enää tahdo löytyä.

Vain tutkimuksen nuorimmassa ikäryhmässä, 9-10 vuotiaissa, käyttäjämäärä kasvoi selvästi. Vanhemmissa ikäryhmissä kännykkä onkin jo lähes kaikilla. Matkapuhelinvalmistajien ei silti tarvitse pelätä puhelimenostajien kaikkoamista, sillä nuoret haluavat tutkimuksen mukaan vaihtaa puhelinta jopa noin vuoden välein.

Pääasiallisena kriteerinä puhelimen valinnalle ovat tekniset ominaisuudet. Puhelimen ei tarvitse olla tietyn merkkinen tai uusinta mallia, kunhan se toimii toivotusti.

Tutkimuksen tekijät professori Jari Multisilta ja erikoistutkija Harri Ketamo arvioivat tutkimuksen perusteella, että uudenlaisille kännykkäpalveluille saattaisi nuorten keskuudessa olla tilausta.
-On mielenkiintoista nähdä, saavuttavatko multimediaviestit lähiaikoina samanlaisen suosion kuin tekstiviestit ja millainen käyttökulttuuri niiden ympärille muodostuu, tutkijat pohtivat.

Porissa on tutkittu lasten ja nuorten kännykänkäyttöä vuosittain vuodesta 2000 alkaen. Toukokuun 2002 kyselyyn vastasi yli 1200 lasta ja nuorta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.