Mainos

Nuorten juominen huolestuttaa Karjalan Värtsilässä

Värtsilässä jo 10-vuotiaat naukkailevat olutta. Suomalaiset avustusjärjestöt alkavat tehdä ehkäisevää päihdetyötä siellä tänä vuonna.

Huumeiden käyttö Värtsilän kunnassa on tasaantunut. Kunnanjohtaja Inga Nevolinan mukaan käyttäjämäärä on pysynyt samana jo kuusi vuotta.

2000-luvun alussa huumeiden käyttäjiä oli 3000 asukkaan kunnassa kuutisenkymmentä, mutta nyt määrä on pysytellyt 32:ssa. Yleisin huume on heroiini.

Huumeita enemmän viranomaisia huolestuttaa kasvava alkoholin käyttö. Viina maistuu yhä nuoremmille. Jo 10-vuotiaat naukkailevat olutta ja siideriä.

Värtsilän sairaalan johtava lääkäri Lilija Tservonjashaja sanoo, että kuntalaisten alkoholinkäyttö lisääntyi selvästi parikymmentä vuotta sitten. Nykyisin 50-60-vuotiaiden tyypillinen kuolinsyy on viinan liikakäyttö.

Suomalaiset avustusjärjestöt ovat tänä vuonna aloittamassa ehkäisevää päihdetyötä Värtsilässä. Monivuotiselle hankkeelle on saatu 100 000 euroa rahoitusta ulkoministeriöstä. Hankkeen alullepanija on Kansainvälinen solidaarisuussäätiö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.