Mainos

Nuorten arkirytmi puhuttaa

Yhä useampi pojista lihoo ja tytöistä masentuu. Aamuisin joka viides nuori ei syö mitään ja iltaisin joka kolmas valvoo yli puolen yön.

Nämä hälyttävät tiedot ilmenevät pääkaupunkiseudun kouluissa tehdystä kouluterveyskyselystä. Suuntaus on sama kaikkialla Suomessa.

Koska ateriarytmi on sekaisin, nuorten ylipaino lisääntyy vuosi vuodelta. Pojista joka kuudes on ylipainoinen, tytöistä melkein joka kymmenes. Suuntaus on sama kaikkialla Suomessa.

-Sen minkä haluaisin nostaa keskusteluun ihan yhteiskunnallisesti on tämän päivän arki. Se on hyvin vaativaa kaikille perheille. Helposti mennään siihen että jos tulee ongelmia, se korvataan sosiaali- ja terveystoimen kalliilla kuluilla, kertoo Espoon suomenkielisen opetustoimen johtaja Kaisu Toivonen.

-Nuorelle on tärkeää arkirytmi, eli se että hän saa säännölliset ateriat ja että menee tarpeeksi aikaisin nukkumaan, toteaa Helsingin kouluterveydenhuollon päällikkö Hanna Viitala.

Nuoria pidetään liian aikaisin aikuisina. Ehkä tämänkin takia tytöt masentuvat ja pojat juovat alkoholia rankasti kerran kuussa.

Stakesin erikoistutkija Minna Pietikäinen toteaa, että kouluterveydenhuollossa on hyvin paljon puutteita niin terveydenhoitajien, lääkäreiden kuin myös psykologien ja kuraattorien palveluissa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.