Mainos

Nuorten alkoholiongelman hoitoon kaivataan tehostusta

Alkoholiongelman kärjistymisestä huolimatta nuoren ja jopa lapsen alkoholin kohtuuttomaan käyttöön puututaan satunnaisesti.

Vuosituhannen alussa nuorten päihteiden käyttö väheni, mutta nyt kehitys on kääntynyt huolestuttavaan suuntaan.

Jyväskylässä puuttumiskynnystä nuoren alkoholiongelmaan madalletaan.

Nuori alkoholiongelmainen pääsee vierihoitoon Jyväskylän seudun päihdepalvelusäätiön A-klinikalle. Ovet avautuvat myös alaikäisille asiakkaille.

- Vierihoito tarkottaa sitä, että yhtä alaikäistä kohden on yksi hoitotyöntekijä 24 tuntia vuorokaudessa alaikäistä varten, joka on siis lisänä, kun meillä hoidetaan alaikäistä osastolla, kertoo Jyväskylän A-klinikan toimitusjohtaja Jussi Suojasalmi.

Alaikärajaa hoitoon otettaville ei ole.

-Oletus meillä on, että nämä alaikäiset, joita täällä tullaan hoitamaan, ovat 15-,16-,17-vuotiaita, Suojasalmi toteaa.

Tämä on juuri se ikäryhmä, jonka alkoholin käyttö on Stakesin tuoreen tutkimuksen mukaan selvässä kasvussa. Peruskoulusta lukioon siirtyneistä ja toiselle vuosikurssille ehtineistä harrastaa nyt humalahakuista juomista keskimäärin joka kolmas, kun kaksi vuotta sitten joka neljäs. Silti puuttumiskynnys nuorten päihteiden käyttöön on edelleen korkea.

Professori Matti Rimpelä Stakesista sanoo, että päihdehuollon hoitojärjestelmä on alkeellinen. Lääketiede oli samalla tasolla 1910-luvulla.

Rimpelä katsoo, että nuorten ikäryhmien päidetyöhön on panostettava nopeasti.

Jyväskylän mallissa päihteiden koukkuun jäänyt nuori tai lapsi sijoitetaan täysin erilleen A-klinikan aikuisasiakkaista. Paikkoja lisätään sitä mukaan, kuin tarvetta ilmenee.

(MTV3)

(Kummenen uutiset 20.03.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.