Mainos

Nuorta epäillään joukkomurha-aikeista ruotsalaiskoulussa

16-vuotiaan ruotsalaisnuorukaisen kotoa löydettiin muun muassa pomminvalmistukseen käytettäviä kemikaaleja sekä rikoksen suunnittelusta kertova päiväkirja.

Ruotsalaisen 16-vuotiaan nuoren epäillään aikoneen järjestää verilöylyn koulussa Malmössä. Nuori on ollut kolmisen viikkoa vangittuna Mälmössä oppilaiden ja opettajien surma-aikeista epäiltynä, kertoo Sydsvenska Dagbladet -lehti verkkosivuillaan.

Kuusitoistavuotiaan kotoa on löydetty kivääri sekä pomminvalmistukseen käytettäviä kemikaaleja. Poliisi epäilee, että nuori aikoi yhdessä kahden vielä nuoremman toverinsa kanssa tappaa oppilaita ja opettajia, räjäyttää useita panoksia ja lopulta surmata itsensä.

Epäillyn kaksi toveria ovat jo tunnustaneet osallisuuden teon suunnitteluun. Malmön poliisin mukaan heidät on päästetty vapaaksi tunnustuksen ja nuoren iän vuoksi.

Kuusitoistavuotias sen sijaan kiistää verilöylyaikeet. Nuori on kuitenkin pitänyt tietokoneella päiväkirjaa, josta käy ilmi, kuinka rikosta oli suunniteltu ja mitä valmisteluja sitä varten oli tehty. Epäiltyä vastaan nostettaneen syyte viikon kuluessa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.