Mainos

Nuorista suurin osa käyttää nettiä päivittäin

Suurin osa 13-16-vuotiaista nuorista käyttää internetiä päivittäin. Sanoma Magazinesin teettämän tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta teini-ikäisestä surffailee netissä joka päivä. Internetin, kännykän ja pelien parissa lasten ajasta vierähtää keskimäärin 2,6 tuntia vuorokaudessa. Muiden medioiden parissa lapset kuluttavat noin kolme tuntia.

Tyypillistä lasten viestinten käytölle on kuitenkin se, ettei useimpia sähköisiä medioita seurata keskittyneesti.

-Kirjoja ja lehtiä luetaan keskittyneesti. Sähköisiä medioita puolestaan seurataan usein päällekkäin tai samaan aikaan tehdään jotain muuta, kertoo tutkimuspäällikkö Katri Åberg Sanoma Magazinesista.

Llukeminen on edelleen suosittua. Lähes 70 prosenttia 3-16-vuotiaista lapsista ja nuorista lukee tai heille luetaan kirjoja vähintään kerran viikossa. Kirjoja luetaan niin huvin vuoksi kuin vanhempiensa toivomuksesta.

Vanhemmat eivät juuri rajoita lastensa lukemista ja musiikin kuuntelua. Sen sijaan kahdelle kolmesta on asetettu rajoituksia television ja videoiden katseluun ja netin käyttöön.

Nuorten yöunet jäävät usein lyhyiksi. Viidennes nuorista kertoi menevänsä nukkumaan kello 23:n jälkeen, kaksi viidesosaa vasta puolen yön jälkeen. Yleisimmin nuori joutuu heräämään kuitenkin jo kello 7.30.

TNS Gallupin tammikuussa tekemässä tutkimuksessa oli mukana 1124 iältään 3-16-vuotiasta lasta ja nuorta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.