Mainos

Nuorisotalo purettu lähes kokonaan Kööpenhaminassa

Purkutöitä on tehty tiukan vartioinnin alla. Lisää ihmisiä pidätettiin tänään nuorisotalon tyhjentämiseen liittyen.

Mellakoita aiheuttaneen nuorisotalon purkutyöt jatkuivat tänään Kööpenhaminassa. Odotettavissa on, että purkaminen saataisiin päätökseen myöhään tänäiltana.

Töitä tehtiin edelleen tiukassa poliisivartiossa. Purkutraktorissa ja kuorma-autoissa ei ollut minkään yhtiön tunnuksia, ja monet työntekijät suojasivat kasvonsa. Tästä huolimatta joidenkin purkutöihin yhdistettyjen yritysten autoja on vahingoitettu, kertoi Politiken-lehti.

Tanskan poliisi pidätti eilisiltana ja tänäaamuna lisää ihmisiä nuorisotalon tyhjentämiseen liittyen. Kuutta tänään pidätettyä syytetään auton sytyttämisestä tuleen. Kaikkiaan levottomuuksien yhteydessä on otettu kiinni 675 ihmistä.

Useita satoja mielenosoittajia kokoontui tänään Kööpenhaminassa ja lähti marssimaan kohti Christianian kaupunginosaa. Italiassa Milanon ja Venetsian kaupungeissa puolestaan kymmenet aktivistit tunkeutuivat Tanskan konsulaatteihin ja julistivat ne vallatuiksi. Mielenosoittajat poistuivat kuitenkin paikalta muutamia tunteja myöhemmin.

Mellakat saivat alkunsa nuorisotalon tyhjentämisestä torstaina. Kaikkiaan 37:ää ihmistä hoidettiin Kööpenhaminan sairaaloissa torstaina ja perjantaina mellakoihin liittyen, kerrottiin sairaaloista.

(MTV3-STT-DPA-Ritzau)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.