Mainos

Nuorisosäätiön taulukauppojen arvot julki kahden viikon sisällä

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA ilmoitti aiemmin tänään tekevänsä tarkastuksen Nuorisosäätiössä. ARA selvittää, ovatko vuokralaiset maksaneet kustannuksia, jotka katsotaan poliittiseksi tueksi.

Keskustalainen Nuorisosäätiö on ostanut tauluja, kirjoja ja seminaarilippuja pääministeri Matti Vanhasen tukiyhdistykseltä noin 23 000 eurolla ja RAY:n hallituksen eilen eronneen puheenjohtajan Jukka Vihriälän tukiyhdistykseltä noin 24 000 eurolla. Lisäksi ainakin Nuorisosäätiön hallituksen ex-puheenjohtajan Antti Kaikkosen vaalikampanjoita on tuettu pienemmillä summilla.

Nuorisosäätiön asiamies ja toimitusjohtaja Seppo Pyykkönen kertoo, että luettelo poliitikkojen tukisäätiöiltä ostetuista tauluista on tarkoitus julkistaa kahden viikon sisällä.

- Minä olen nyt teettämässä sitä taulujen luettelointia ja arvonmääritystä [Wentzel] Hagelstamin kanssa. Joku voitto siitä on jäänyt vaalityöhön, koska puolueet ostavat paljon tauluja ja myyvät sitten pieninä erinä. Siitä välistä jää sitten vaalityöhön, Pyykkönen pohtii.

Taulujen ostamisen on hyväksynyt Nuorisosäätiön edellinen toimitusjohtaja Jorma Heikkinen. Pyykkönen selvittää nyt siis edeltäjänsä taulukauppoja.

Säätiö pyrkii selvittämään jakamansa tukisummat kokonaisuudessaan tänään. Keskustalainen Nuorisosäätiö on ilmoittanut tukeneensa poliitikkoja yhteensä noin 50 000 eurolla vuoden 2003 jälkeen.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.