Nuorisosäätiön lahjuspuinti alkoi – Kaikkonen sanoo olevansa löyhässä hirressä

Nuorisosäätiö-jutun pääkäsittely jatkui tänään aamupäivällä Helsingin käräjäoikeudessa. Jutun puiminen alkoi jo kolme vuotta sitten ja pahimmillaan sen käsittely valituksineen voi viedä 10 vuotta.

Käräjäoikeuteen syytetyt saapuivat apealla mielellä vain muutama minuutti ennen jutun käsittelyä.

– Katsotaan prosessi rauhassa loppuun. Toivon että pikku hiljaa voisi keskittyä arkitöihin. Kiistän kaikki syytteet, Nuorisosäätiön asiamies Aki Haaro kommentoi tuoreeltaan.

Kansanedustaja Antti Kaikkonen (kesk.) saapui oikeuden eteen niin ikään viime hetkellä.

– Eihän tämä mukava tilanne ole. Sen voi sanoa jutusta, etten ole tietoisesti rikosta tehnyt. Oikeus käsittelee nyt asiaa ja keskustalla ei ole tekemistä asian kanssa. Tässä pitää olla nöyrällä mielellä. Olo on kuin löyhässä hirressä riippumista, Kaikkonen kertoi.

Nuorisosäätiön hallituksen puheenjohtajana toiminutta Kaikkosta sekä seitsemää muuta hallituksessa ollutta sekä entistä asiamiestä syytetään luottamusaseman väärinkäytöstä. Syytteissä on kyse yli 90000 euron vaalituesta, joka on syyttäjän mukaan annettu säätiön sääntöjen vastaisesti.

Toisessa haarassa on kyse epäillyistä lahjuksista. Syyttäjän mukaan Nuorisosäätiö osti kymmenillä tuhansilla euroilla tauluja RAY:n silloiselta hallituksen puheenjohtajalta Jukka Vihriälältä. Lisäksi hänelle tarjottiin Viron reissuja.

Syyttäjä vaatii Jukka Vihriälälle kaksi ja puoli vuotta ehdotonta vankeutta ja Antti Kaikkoselle ehdollista vankeutta.

Vihriälä ei halunnut kommentoida oikeuskäsittelyä millään lailla.

Laajaa juttua puidaan poikkeuksellisesti oikeustalon monitoimisalissa.

(MTV3 – STT)

Lue myös:

    Uusimmat