Mainos

Nuorisolaki kannustaa talonvaltaukseen

Talonvaltaus Katajanokalla 2007

Talonvaltauksen laillisuus on viime aikoina herättänyt kiivasta keskustelua julkisuudessa. Viime vuoden aikana talonvaltaus on jälleen noussut nuorten keskuudessa suosituksi keinoksi vaikuttaa.

Vuonna 2006 säädetyssä nuorisolaissa kannustetaan nuorison aktiivista kansalaisuutta ja tavoitteellista toimintaa kansalaisyhteiskunnassa.

MTV:n Huomenta Suomessa vieraillut Nuorisotutkimusverkoston tutkija Mikko Salasuo rinnastaisi talonvaltauksen tavoitteelliseksi ja aktiiviseksi toiminnaksi yhteiskunnassa.

- Tämä antaa kyllä selvästi viitteitä, siitä, että talonvaltauksen kaltainen toiminta on sitä toimintaa, johon nuoria itseasiassa kehotetaan.

Lain mukaan kunnan on järjestettävä nuorisolle tiloja ja mahdollisuuksia toimia. Ristiriitaa aiheuttaa kuitenkin nykyinen kuntien strategialinjaus, jonka mukaan kaupunkien keskustoja on valjastettava kaupalliseen käyttöön ja saatava mahdollisimman tuottaviksi.

- Kaupunkien keskustoista tehdään enemmän markkinoiden ehdoilla toimivia alueita, joissa kuluttaminen on keskeinen tarkoitus. Tästä syystä nuoret kokevat kaupunkitilan kapenevan pois heidän käytöstään, kertoo Salasuo.

Lue lisää talonvaltauksesta ja sen vaikutuksista täältä

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.