Nuorisojengin pahoinpitelyt: Nettiraivo repesi - netissä jaetaan nimilistaa

Poliisi kehottaa välttämään netissä leviävän nimilistan jakamista.

Pääkaupunkiseudulla useita lapsia ja nuoria pahoinpidelleeseen ja ryöstelleeseen nuorisoporukkaan liitettyä nimilistaa on levitetty netissä ja erityisesti sosiaalisessa mediassa. 

Listalla on porukan jäseniksi arveltujen nuorten nimien lisäksi muun muassa osoitteita ja puhelinnumeroita. Poliisin mukaan mukana on sellaisiakin nuoria, joilla ei ole mitään tekemistä tapahtumien kanssa.

– Tällaisia tapauksia ei ehkäistä ennalta missään nimessä lietsomalla vihaa tai pelkoa nuoria kohtaan, vaan pureutumalla ongelmiin yhdessä sekä viranomais- että järjestötoiminnan voimin, muistuttaa komisario Jari Taponen Helsingin poliisilaitoksesta.

Myös Helsingin kaupungin nuorisotoimenjohtaja Tommi Laitio muistuttaa Twitterissä nimien levittämisen vaaroista.

Poliisi toivoo, että keskustelua vakavista ilmiöistä käydään edelleen, mutta minkäänlainen ylilyönti tai vihan lietsominen eri kansanryhmiä tai yksittäisiä henkilöitä vastaan ei ole perusteltua.

– Myös muiden aikuisten osallisuutta ja kiinnostusta nuorten tekemisiin kaivataan. Ainakin omien vanhempien tulisi olla tietoisia siitä, missä nuoret viettävät aikaansa ja minkälaisissa porukoissa, Taponen sanoo.

Poliisin mukaan väärien tietojen ja ihmisten yksityistietojen levittäminen sosiaalisessa mediassa voi täyttää rikoksen tunnusmerkit. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja