Nuorisojengi pahoinpiteli yökerhosta palaavat – maassa makaavaa potkittiin teräskärkisillä kengillä

Espoon käräjäoikeus tuomitsi kolme nuorta miestä ehdollisiin vankeusrangaistuksiin yökerhosta kotimatkalla olleen seurueen pahoinpitelystä. Yksi tekijöistä oli ala-ikäinen.

Pahoinpitely tapahtui 1. tammikuuta 2015 Espoossa. Tuomituilla ei ole aikaisempaa rikoshistoriaa.

Näiden lisäksi yksi mies tuomittiin lievästä lievästä pahoinpitelystä sakkoihin.

Tilanne alkoi, kun nuorisojoukko epäili uhrin tönäisseen erään syytetyn sisarta. Nuorisojoukko kaatoi uhrin maahan ja löi sekä potki häntä ylävartaloon ja päähän. Kahdella syytetyistä oli jalassaan teräskärkiset maihinnoususaappaat. Myös uhrin kanssa yökerhosta palaavaa miestä lyötiin tämän yrittäessä puolustaa uhria.

Pahoinpitely jatkui taksitolpalla

Uhri onnistui kuitenkin pakenemaan tilanteesta. Seurue kohtasi nuorisojengin uudelleen taksitolpalla, missä pahoinpitely alkoi jälleen. Uhria puolustanut mies joutui myös jälleen tappeluun.

Lievästä pahoinpitelystä tuomitun epäiltiin myös yrittäneen ryöstää uhria puolustaneen lompakon ja puhelimen, mutta tuomioistuin hylkäsi syytteet tältä osin.

Täysi-ikäisten tekijöiden tuomio oli neljä kuukautta, alaikäisen kolme kuukautta. Lisäksi tekijät tuomittiin ehdollisen tuomion tehosteeksi valvontaan vuoden ja kolmen kuukauden ajaksi.

Lisäksi tekijät määrättiin maksamaan uhrille korvauksia 680 euroa sekä oikeudenkäyntikuluja 1500 euroa.

Myös lyödyksi tullut mies saa tekijöiltä korvauksia.

Lue myös:

    Uusimmat