Mainos

Nuorisojärjestöjen johtajien kiivas Immos-keskustelu: "Kyllä nyt pidän aika tahdittomana"

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen ja Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski keskustelivat Huomenta Suomessa monikulttuurisuudesta.

Perussuomalaisten Nuorten puheenjohtaja Sebastian Tynkkysen mukaan tänään järjestettävässä mielenosoituksessa lähdetään väärään suuntaan. Hän on jo aikaisemmin puolustanut Olli Immosta sanoen, että Immosen vastustama monikultturismi on ideologia, eikä sen vastustamisella ole tekemistä rasismin kanssa.

– Olen huolissani siitä, että tapahtumassa lähdetään aivan väärällä kärjellä mukaan. Siinä lähdetään päivityksen pohjalta ja silloin siihen luodaan sisältö, että siinä on fasistista ja rasistista ajattelua, Tynkkynen sanoo.

Tänään Helsingin kansalaistorilla järjestettävään mielenosoitukseen monikulttuurisen ja avoimen Suomen puolesta on Facebookissa osallistumassa jopa 21 000 ihmistä. 

Tynkkysen mukaan kyse on siitä, että Immonen halutaan tulkita väärin. Tynkkynen korostaa, että Immosella on maahanmuuttajataustainen vaimo.

– Hän on sen kaltainen ihminen, joka ei voisi mitään rotuvihaa tai senkaltaista edistää.

Kokoomusnuorten puheenjohtaja Susanna Koski ei pidä Immosta median ajojahdin uhrina. Hänen mielestään Immosella on ollut mahdollisuus tarkentaa sanomisiaan, mutta sitä hän ei ole tehnyt.

Immonen on sanonut julkisesti, ettei peru sanojaan.

Tynkkysen mukaan sanojen tarkentaminen on tässä vaiheessa turhaa, sillä kyse on "poliittisen vastapuolen hankkeesta". 

– Se on yksi ja sama kuinka paljon Olli sanoo, että hänet on tulkittu väärin, koska vastapuoli uudelleenkoodaa hänen sanomisensa haluamallaan tavalla, Tynkkynen sanoo.

– Hän ei peru lyyristä ilmaisua. Niissä tavoitteissa ei ole ollut mitään väärää, niitä hän ei halua perua. 

Tykkääjien joukossa kokoomusnuoria?

Kosken mukaan monille on yhä epäselvää, mitä Immonen oikeastaan tekstillään tarkoitti. Hän kuitenkin sanoo, ettei päivityksestä syntynyt monikulttuurisuuskeskustelu ole hyvä asia, vaan hän pitää sitä ongelmallisena. 

– Se on ongelmallista nimenomaan tässä Immos-kontekstissa. Siihen liittyy laajoja kysymyksiä, jotka ovat osa esimerkiksi maahanmuuttopolitiikkaa. Asioiden yksinkertaistaminen vie keskustelua väärille raiteille, Koski toteaa.

Kosken ja Tynkkysen välillä syntyy kiivasta keskustelua, kun Tynkkynen mainitsee, että Immosen tekemästä kohupäivityksestä tykkäsi myös joukko kokoomusnuoria. Hän myös nostaa esille, ettei kokoomusnuoret ollut monien muiden nuorisojärjestöjen tavoin vaatimassa Immoselle rangaistusta.

– Kyllä nyt pidän aika tahdittomana, että ratsastat kokoomusnuorilla tässä asiassa. Vaikka ihmiset ovat ensikädessä reagoineet näin, olen vakuuttunut että monella on mielipiteet muuttuneet keskustelun myötä, Koski sanoo.

Tynkkynen kuitenkin kertoo keskustelleensa kyseisten kokoomusnuorten kanssa.

– Mitä heidän kanssaan keskustelin, niin ei ole muuttunut, vaan he kehuivat sitä (päivitystä) ja yksi on ilmeisesti ollut liittohallituksen jäsen, Tynkkynen sanoo.

– Nyt, Sebastian, Koski sanoo tiukasti.

Koski ja Tynkkynen olivat aamulla vieraina MTV3:n Huomenta Suomi-ohjelmassa. Koko haastattelun voi katsoa täältä.

Juttua korjattu 9.58: Tynkkynen täsmensi sanoneensa, että yksi Immosen Facebook-päivityksen tykkääjistä ei ollut yhteydessä liittohallituksen jäseneen, vaan tykkääjä itse oli liittohallituksen jäsen.


Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.