Mainos

Nuoripari kuoli Enon kolarissa - kolmevuotias jäi orvoksi

Pohjois-Karjalan poliisi epäilee, että täysperävaunullinen rekka saattoi ajaa lievää ylinopeutta Joensuun Enossa eilisaamuna. Kuusi ihmistä kuoli, kun rekka törmäsi risteyksessä kärkikolmion takaa tulleeseen henkilöautoon.

Onnettomuuden tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jari Liimatta kertoi tänään, että rekan ajopiirturi on lähetetty tutkittavaksi. Siitä saataneen selville tarkka nopeus. Turmapaikalla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Poliisi selvittää huomenna, oliko sahatavaralastissa olleella rekalla ylipainoa. Maksimipaino kuormatulla rekalla on 60 tonnia.

Henkilöautossa oli kuusi ihmistä eli yksi sallittua enemmän. Kaikki uhrit on saatu tänään tunnistettua.

Kolmevuotias menetti vanhempansa

Turmassa kuolivat joensuulaiset 23-vuotias nainen sekä 23- ja 25-vuotiaat miehet, juukalainen 20-vuotias mies, kontiolahtelainen 24-vuotias mies sekä polvijärveläinen 26-vuotias mies. Polvijärveläinen ajoi autoa.

Kuolleista kaksi oli avoliitossa keskenään. Heiltä jäi kolmivuotias lapsi.

Henkilöauton kuljettaja kuoli vasta myöhemmin eilisiltana sairaalassa. Häneltä ei pystytty ottamaan puhalluskoetta, mutta verikoe selvittänee myöhemmin mahdollisen alkoholin käytön.

Poliisin mukaan autossa oli alkoholijuomia.

Rekan 34-vuotiasta kuljettajaa on kuulusteltu tänään. Liimatan mukaan mies kertoo edelleen, että henkilöauto tuli eteen yllättäen, eikä kuljettaja ehtinyt tehdä mitään. Ainakin toistaiseksi poliisi epäilee häntä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kuudesta kuolemantuottamuksesta.

Turmapaikalle Ahvenisen kylässä on tuotu eilen illalla ja tämän päivän aikana kynttilöitä ja kukkia. Useissa Pohjois-Karjalan kirkoissa on myös muisteltu turman uhreja.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.