Mainos

Nuoria SDP:hen etsivä Urpilainen lähtee kiertämään oppilaitoksia

"En ymmärrä, miksi pääministeri haluaa haastaa riitaa"

SDP:n uusi puheenjohtaja Jutta Urpilainen lähtee etsimään uusia nuoria jäseniä puolueelleen. Hän kertoi tiistaina, että puolue panostaa nuorten asiaan vahvasti. Itse hän aikoo vierailla ahkerasti oppilaitoksissa eri puolilla maata.

- Joka kerta kun menen johonkin kuntaan, tulen käymään jossakin oppilaitoksessa, oli sitten kysymys yliopistosta, ammattikorkeakoulusta tai toisen asteen oppilaitoksesta. Haluan olla kertomassa yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta ja poliittisesta toiminnasta myös nuorille, Urpilainen sanoi Politiikan toimittajien yhdistyksen tilaisuudessa.

Urpilainen ei epäillyt, etteikö uusia jäseniä havitteleva puoluejohtaja olisi tervetullut vieras.

- Uskon, että oppilaitokset ottavat mielellään puolueen puheenjohtajan vierailulle. Olen käynyt kansanedustajana oppilaitoksissa ja uskon, että puolueen puheenjohtaja on myös tervetullut.

Viidettä päivää puheenjohtajana elänyt Urpilainen sai aikaan ilmiriidan pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) kanssa.

Hän ihmetteli oma-aloitteisesti tapaa, jolla pääministeri vastasi maanantain Ilta-Sanomissa hänen vaatimukseensa vaalirahojen selvittämisestä. Urpilainen haistoi pääministerin lausunnossa riidan haastamista.

- En osaa sanoa, mikä oli hänen perustelunsa haastaa tällaista riitaa julkisuudessa, Urpilainen sanoi.

Urpilaisen puhe ärsytti Vanhasta

Vanhanen ei ollut pitänyt tavasta, jolla Urpilainen oli SDP:n puoluekokouksessa vaatinut pääministeriä kertomaan omat ja puolueensa kytkökset Kehittyvien maakuntien Suomi -yhdistykseen.

"Tuohtuneeksi" kuvattu Vanhanen vastasi lehdessä Urpilaiselle, että tämän olisi paras kysyä kytkennät omasta porukastaan. Vanhanen viittasi siihen, ettei "osa merkittävistä sosiaalidemokraateista ole tehnyt ilmoitusta myöskään Kehittyvien maakuntien Suomelta tulleista avustuksista".

Viime viikolla paljastui, että SDP:n puoluevaltuustoa aiemmin johtanut Matti Ahde oli saanut vaalirahaa kohuyhdistykseltä.

Urpilaisen "uusi SDP" haluaa hänen mukaansa avautua kansalaisjärjestöjen ja tiedemaailman suuntaan ja näkee myös kirkon yhteistyökumppanina. SDP:n perinteistä kumppania eli ammattiyhdistysliikettä hän ei maininnut sanallakaan.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.