Mainos

Nuori töhrijä aiheutti lähes 20 000 euron vahingot - uhkaako vankeus?

Helsingin poliisi epäilee 22-vuotiasta miestä töhrintätyyppisestä rikossarjasta, joista aiheutuneet vahingot ovat noin 18 000 euroa. Vahingontekosarjaan sisältyy 165 tekoa ja ne on tehty pääasiassa vuoden 2010 aikana pääkaupunkiseudulla.

Poliisin mukaan mies oli tehnyt töhryjä muun muassa tusseilla sekä näkymättömällä musteella, jolla ei ole muuta käyttötarkoitusta kuin vaikeasti puhdistettavien vahinkojen aiheuttaminen. Rikossarja on sisältänyt myös muutamia graffitimaalauksia.

Teot ovat kohdistuneet julkisen liikenteen kulkuneuvoihin, erityisesti lähiliikenteen juniin.

Useista pikkuteoista voi joutua vankilaan

Epäilty on ollut vangittuna ja hän on esitutkinnan aikana myöntänyt tekonsa. Rikossarjan esitutkinta on päättynyt ja asia on toimitettu syyttäjälle syyteharkintaa varten.

Epäillyn taustalta löytyy aikaisempia töhrintätyyppisiä vahingontekoja. Mies liittyy myös vuoden 2010 syksyn aikana Kannelmäen ja Pohjois-Haagan alueilla häiriötä aiheuttaneeseen ja rikoksia tehneeseen nuorisojengiin.

Poliisi haluaa muistuttaa, että rikosten toistuva tekeminen voi johtaa jopa vangitsemiseen rikollisen toiminnan estämiseksi, vaikka yksittäiset rikokset eivät kovin vakavia olisikaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.