Mainos

Nuori Suomi: Lapsista harva liikkuu riittävästi

Suomalaisista lapsista ainoastaan kolmasosa liikkuu terveytensä kannalta riittävästi, ilmenee Nuori Suomi ry:n antamasta tutkimustiedosta. Kansainvälisten tutkimusten mukaan lapsen tulee liikkua vähintään tunti päivässä.

Nuorten hyvinvointi ja lasten liikunta olivat keskeisesti esillä Lasten terveysfoorumissa tiistaina Helsingissä. Nuori Suomi -yhdistyksen tavoitteena onkin varmistaa, että jokaisella lapsella on oikeus ja mahdollisuus liikkua riittävästi ja monipuolisesti. Alkusyksy on hyvä ajankohta vanhemmille miettiä, miten mahdollistaa lasten päivittäinen liikkuminen.

Tarpeellinen viikottainen liikunta-annos on parhaimmillaan jopa 20 tuntia. Sen täyttämiseen ei riitä koululiikunta, päiväkodin liikunta eikä urheiluseurassa harrastaminen. Siksi kouluun tai päiväkotiin on syytä kävellä tai pyöräillä, välitunnit kannattaa käyttää telmien tai leikkien, lapsia tulee kannustaa pihaleikkeihin ja -peleihin kaveripiirissä ja koko perhe voi liikkua yhdessä luonnossa.

Muita Nuori Suomi -liikkeen ehdotuksia lasten liikunnan lisäämiseksi ovat mm. liikuntaleikkikoulut ja liikunnalliset iltapäiväkerhot ja erityinen Operaatio Pelisäännöt lisäämään tasavertaisuutta ja leikinomaisuutta urheiluseuratoiminnassa.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.