Nuori, näin saat kesätöitä!

Kunnat palkkaavat yli 40 000 kesätyöläistä tänä suvena, mutta myös yritykset tarvitsevat lisätyövoimaa kesäksi. Näillä vinkeillä et jää rannalle kökkimään koko kesäksi.

Vaikka kesätöiden kulta-aika, helmi- ja maaliskuu, on jo mennyt, on paikkoja vielä runsain mitoin jäljellä. Kunnat palkkaavat yli 40 000 kesätyöläistä tänä vuonna, eivätkä kaikki yritykset ole vielä edes ajatelleet kesän tuuraajatarvetta.

1. Ole aktiivinen

Tämä on sanomattakin selvää, mutta kukaan ei tule sinua sohvalta hakemaan. Älä lannistu, vaikka et pääsisi heti ensimmäiseen paikkaa jonne haet – useat lähettävät kymmeniä hakemuksia, ennen kuin tärppää.

2. Hae unelmahommien lisäksi myös huonompia paikkoja

Laita erityisen hyvät työhakemukset niihin paikkoihin, joihin todella haluat, mutta älä ole liian valikoiva: kesätyöpaikat ovat parhaimmillaan vain muutaman viikon mittaisia pestejä. Nyt on tärkeintä päästä tienaamaan, eikä kesätyöläisellä ole varaa olla liian nirso. Ole valmis kokeilemaan hyvin monenlaisia työpaikkoja, sillä siten saat kokemusta usealta alalta, mikä on taas hyvä asia tulevaisuudessa.

3. Älä tyydy sähköpostiin

Tartu rohkeasti puhelimeen ja soita hakemuksesi perään, ellei työpaikkailmoituksessa nimenomaan kielletä sitä. Soittamalla työnantajalle jäät paremmin mieleen ja annat hyvän kuvan itsestäsi.

Mikäli et ole lähettänyt vielä hakemustasi, soita ilmoituksen yhteystyöhenkilölle ja kysy tarkentavia kysymyksiä esimerkiksi työn luonteesta. Sen jälkeen voit mainita itse ilmoituksessa, että olet aikaisemmin soittanut ja lähetät nyt hakemuksesi, koska paikka vaikuttaa niin kiinnostavalta.

Suora kontakti on tärkeä, sillä yhteen ilmoitukseen voi vastata monta tuhatta hakijaa.

4. Laajenna hakuasi ilmoitusten ulkopuolelle

Vaikka yritykset eivät ilmoita hakevansa kesätyöntekijöitä, he hyvin todennäköisesti silti tarvitsevat heitä. Niin sanottu "hiljainen haku" on usealle yritykselle helpompi ja nopeampi tapa hankkia uutta työvoimaa, sillä yhtä ilmoitettua paikkaa voi hakea tuhansia ihmisiä.

Ota selvää, kuka yrityksessä vastaa uusien henkilöiden palkkaamisesta. Esimerkiksi tiedustelusoitto puhelinvaihteeseen on hyvä keino selvittää, tarvitaanko käsipareja lisää kesän ajaksi.

5. Panosta hakemukseen

Hakemuksesta kannattaa tehdä mahdollisimman hyvä: lisää mukaan kuva itsestäsi ja tarkista useaan otteeseen, ettei mukana ole kirjoitusvirheitä. Ne nimittäin antavat huonon ja huolimattoman kuvan hakijasta, mikä voi hyvin olla hylkäysperuste, jos hakijoita on paljon.

Kuvat: Shutterstock

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja