Nuori mies tuuppasi neljä surkeaa kissanpentua Bulgariassa lomailevan Emilian syliin – tapahtumasta lähti liikkeelle uskomaton hyvän ketju: "Menee kylmät väreet, miten koko homma meni"

0:37

Bulgarian Sunny Beachilla perheineen lomaileva Emilia laittoi hyvän kiertämään matkallaan.

Bulgariassa sattunut tapahtumaketju osoittaa, että ihmisillä riittää empatiaa eläimiä kohtaan.

Suositussa lomakohteessa Sunny Beachilla paikallinen nuori mies oli löytänyt kadulta viisi kissanpentua ilman emoa.

Mies oli ottanut pennut hoitaakseen, mutta hänellä ei ollut mahdollisuutta hoitaa kissoja kuntoon.

Mies pyysi apua turisteilta. Yksi pennuista oli jo päätynyt yhden ohi kulkeneen turistin matkaan, kun pentujen ohi kulki viisilapsisen perheensä kanssa lomamatkalla ollut Emilia Lehto.

– Kuljimme rantakatua, kun ohi haahuili ihan pieni kissanpentu. Ihmiset kuvailivat sitä ja joku vähän koski jalalla. Sitten myyntikojuilta joku mummo nappasi sen käteensä ja lähti viemään pentua rannalle päin, Lehto kertoo MTV:lle.

Hän lähti kissaa pois kantaneen naisen perään.

– Kyselin, että onko pennulla emoa, johon nainen vastasi, että ei. Hän vei kissan kauas merenrantaan. Nappasin pennun syliin ja otin sen mukaan. Kävelimme siinä vähän ympäriinsä, jos läheltä löytyisi muita pentuja tai lisätietoja.

Pentue löytyi terassin alta

Lehdon lapset huomasivat yhden liikkeen edessä miehen, jolla oli kopassa kolme kissanpentua.

– Siinä kopassa oli kolme poikasta samasta pentueesta. Menin kyselemään mieheltä, että mistä kissanpennut ovat ja hän yritti saada minut ottamaan pennut mukaan, Emilia Lehto kertoo.

– Mies kertoi yrittäneensä antaa pentuja turisteille. Hän oli pelastanut pennut kotiinsa jostain kauempaa Sunny Beachilta jonkun terassin alta. Emo oli hylännyt pennut.

Mies oli yrittänyt auttaa kissanpentuja.

– Hän syötti niitä sekä pesi ja pyyhki niiden silmiä, jotka näyttivät tosi pahalta. Mies tarkoitti hyvää yrittäessään antaa pentuja turistien mukaan, Lehto sanoo.

– Yhden pennuista oli luultavasti joku turisti ottanut ja päästänyt lopulta maahan vapaaksi. Se sitten kulki meitä vastaan rantakadulla.

Lehto soitti siskolleen Jennille Suomeen ja kysyi neuvoja.

– Hän on eläinklinikkahoitaja ja paljon tekemisissä eläinten kanssa. Hän laittoi ilmoituksen asiasta Facebookiin. Sitä kautta sain sitten yhteyden Kodittomat Bulgarian koirat -yhdistykseen, Lehto kertoo.

– Menee kylmät väreet, kun ajattelen, miten koko homma meni. Kävi niin, että yksi järjestön aktiiveista oli juuri käymässä Sunny Beachilla toisella rescue-keikalla vuorokauden ajan.

"Siinä ne vipelsivät menemään"

Lehto tapasi tänään torstaina yhdistyksen edustajan kanssa.

– Hän hoiti kissoja vähän ennen lähtöä ja vei ne mukanaan. Ne pääsivät rescue-paikkaan täällä Bulgariassa. Siellä paikassa on hevosia ja muita eläimiä. Ne kissanpennut päätyivät sinne hoitoon, hän kertoo.

– Hän käy huomenna ilmeisesti eläinlääkärissä pentujen kanssa. Yksi pennuista oli vähän ressukka. En tiedä, selviääkö se. Olivathan ne kolme muutakin surkean näköisiä. Mutta siinä ne vipelsivät menemään.

Emilia Lehto toteaa, että hyvä todella laitettiin kiertämään.

– Lähtien siitä miehestä, joka otti pennut hoivattavaksi. Hän sanoikin aivan ihmeissään, että tämä on melkeinpä ihme, hän toteaa.

– Nyt voi jatkaa lomailua iloisin mielin. Se oli kamala tunne, kun nainen vei pennun turistien jaloista pois rannalle. Lokithan olisivat nokkineet sen kuoliaaksi.

Lehdon lapset olisivat halunneet ottaa pennut mukaan.

– Eihän niitä niin vain voi ottaa mukaan. Hienosti lapset jaksoivat siinä eilisillan ja vielä tänäänkin hoitaa pentuja, Lehto sanoo.

– Loppu hyvin, kaikki hyvin. Eihän sitä vielä tiedä, miten jatkossa käy, mutta ainakin pennut on hoidettu pois ihmisten jaloista kadulta. Kyllä minä uskon, että ne selviävät. Osa ainakin.

Yhdistys kaipaa tukea

Kodittomat Bulgarian koirat -yhdistys julkaisi tänään päivällä Facebookissa postauksen löytyneisiin pentuihin liittyen.

Julkaisussa kerrotaan Emilia Lehdon MTV:llekin kertoma tarina ja avataan, miten tilanne kissanpentujen kanssa etenee.

– Kuin sattumankaupalla yksi aktiivi oli juuri kaupungissa ja kissat pääsevät hänen mukanaan tarhalle kasvamaan, jos kestävät matkan, tekstissä sanotaan.

– Tällä hetkellä yksi pennuista taistelee hengestään, ei syö eikä juo itse. Muut kolme ovat virkeämpiä, mutta niin pieniä, että selviytymisestä ei ole varmuutta. Olemme kuitenkin päättäneet taistella ja toivomme, että pikkuiset selviävät. Pikkuiset tarvitsevat eläinlääkärin hoitoa, joka vaatii rahaa.

Lisätietoa löytyy yhdistyksen Facebook-sivulta ja nettisivuilta.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja