Nuori Honka-vahti torjunut itselleen läpimurron

FC Honkaa koskevat uutiset ovat kuluvalla kaudella olleet pitkälti negatiivissävytteisiä. 20-vuotias Daniel Kollar on pystynyt kuitenkin kaikesta huolimatta tekemään seurassa todellisen läpimurron Veikkausliigatasolle.

Daniel Kollar on Hongan liigapelaaja kolmatta vuotta. Viime kauden hän vietti lainalla tuolloin Ykkösessä pelanneen AC Kajaanin riveissä. Tänä vuonna Kollar on ohittanut Hongan maalivahtien nokkimisjärjestyksessä Pikkuhuuhkajienkin maalilla nähdyn Walter Viitalan. Kollarilla tällä hetkellä tilillään 14 liigaottelua.

- Olen ollut kauteeni todella tyytyväinen. Tästä on erittäin hyvä jatkaa. Nyt keskittymiseni on tietenkin vain neljässä viimeisessä sarjaottelussa, urallaan 31 poikien maaottelua pelannut Kollar toteaa.

- Olen mennyt koko ajan eteenpäin. Pelasin ensin Kakkosta Pallohongan kanssa. Kajaanissa sain paljon vastuuta, joka oli todella hyvä asia kehitykselleni.

Pelaajat nuoren maalivahdin ympärillä ovat vaihtuneet, mutta siitä Kollar ei liiemmin hermoile.

- Jos karkeasti sanotaan, niin maalivahdin tekemiseenhän se ei vaikuta. Minun pitää vain ottaa palloja kiinni. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että olen pystynyt keskittymään olennaiseen.

- Varsinkin viime peleissä yhteistyömme kentällä on sujunut todella hyvin. Puolustamme ylempää aggressiivisesti ja tiiviimmin. Hyvät tulokset ovat antaneet joukkueelle itseluottamusta, pelaaja kertoo.

Honka on kerännyt kahdesta edellisestä liigaottelustaan voiton ja tasapelin. Nämä neljä pistettä erottaa joukkueen tällä hetkellä putoajanpaikalla etenevästä TPS:sta. Honka kohtaa sunnuntain täydellä kierroksella SJK:n Espoossa.

- Se on erittäin tärkeä peli meille. Kauden jokainen jäljellä oleva peli on meille kuin finaali. Tarvitsemme pisteitä, mikään ei ole vielä varmaa, maalivahti päättää.

FC Honka kohtaa SJK:n Veikkausliigan sunnuntain kierroksella. Tapiolassa pelattava ottelu alkaa klo 17.

Lue myös:

    Uusimmat