Mainos

Nuoret: Taidemuseot kiinnostavat - Guggenheim liian kallis

Nuorilla on yllättävän selkeä käsitys Guggenheim-museon rakentamisesta Helsinkiin.

Eilen MTV3:n Kymmenen uutisten loppukevennyksessä Arkkitehtuurikoulu Arkin oppilaat kertoivat, että aikuiset rakentavat tylsästi - uuteen museoon pitäisi tulla enemmän väriä. Helsingin Sanomien mukaan suurin osa Helsingin kaupunginvaltuutetuista ei vielä tiedä kantaansa Guggenheim-projektin suhteen.

Myös muutamat yläasteelaiset vastasivat Facebookissa kysymyksiin Guggenheimista ja museoiden sisällöstä. Mielipiteet olivat selkeämmät kuin kaupunginvaltuutetuilla.

Kysyimme, pitäisikö Guggenheim-museo rakentaa Helsinkiin. Lisäksi tiedustelimme nuorilta, millaisissa taidenäyttelyissä he käyvät mieluiten.

- Kyllä, koska korkea profiilinen järjestö kuten Guggenheim korostaisi Helsingin asemaa kansainvälisessä taideyhteisöissä, sanoo Johannes, 15.

- Guggenheim pitää rakentaa, se on siisti juttu. Tykkään käydä valokuvanäyttelyissä, sellaisissa joissa on joku idea ja mitkä kiinnostaa, miettii puolestaan Karolina, 14.

Kuusitoistavuotias Jaakko on jyrkkä.

- Ei. No mieti nyt just tähän aikaan kun rahaa muutenkin menee niin tehdäänpä sitten iso Guggenheim.

- Ai mikä museo? Mutta jos se on joku hyvä juttu niin totta kai pitäisi! Tykkään käydä valokuvausnäyttelyissä aina jos sellainen sattuu eteen jossain päin maailmaa, sanoo Venla, 15.

- Ei, sen tilalle Starbucks, Topshop, Abercrombie & Fitch ja Bershka, kiitos. Louvre on suosikkini, visioi Sandra, 16.

- EI! Kunnostetaan nyt se Olympiastadion ennen kuin ruvetaan tuhlaamaan rahaa johonkin turhaan! En käy taidenäyttelyissä, arvelee Emil, 14.

kirjoittaja on 8-luokkalainen tet-harjoittelija

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.