Mainos

Nuoret pelkäävät kolmatta maailmansotaa

Nuorten virtuaalimaailma Habbo järjestää huomenna verkkokokoontumisen rauhan puolesta. Sitä mainostetaan maailman suurimmaksi rauhantapahtumaksi. Samaan aikaan maailman nuoret pelkäävät kolmatta maailmansotaa.

Kansainvälinen kampanja toteutetaan yhteistyössä sotalapsia auttavan War Child -järjestön kanssa ja sen tarkoituksena on lisätä tietoisuutta sotien vaikutuksista nuorten elämään. Ensi sunnuntaina vietetään myös YK:n kansainvälistä rauhanpäivää.

Lähes puolet eli 41 prosenttia nuorista uskoo, että he saattavat joutua kokemaan kolmannen maailmansodan elämänsä aikana. Tämä ilmeni Habbon ja War Childin kysyttyä yli 32 000 nuorelta 32 eri maasta heidän mielipiteistään sodista ja konflikteista rauhankampanjan aluksi.

Suomalaisnuorista joka kolmas eli 28 prosenttia pelkäsi kolmatta maailmasotaan, mutta Yhdysvalloissa lähes 60 prosenttia.

Maailman keskiarvoon verrattuna suomalaisnuoret kokevat myös olevansa turvassa omassa maassaan: 83 prosenttia sanoo olevansa turvassa, kun kansainvälinen keskiarvo kysymykseen oli 55 prosenttia. Turvallisuudesta huolimatta lähes puolet vastanneista oli sitä mieltä, että asepalveluksen tulisi olla pakollinen.

Nuorten mielestä YK:n tulisi ottaa päävastuu siitä, että lapset eivät joudu kärsimään sodista. Tätä mieltä oli 57 prosenttia kyselyyn vastanneista.

- Nuoret suhtautuvat vakaviin asioihin intohimoisesti ja he hyödyntävät tehokkaasti verkkoyhteisöjen ja virtuaalimaailmojen kaltaisia uusia kommunikaatiovälineitä saadakseen äänensä kuuluviin. Verkkoyhteisöt toimivat usein vetoomuksia ja oikeita mielenosoituksia tehokkaammin, taustoittaa Habbon takana olevan Sulakkeen toimitusjohtaja Timo Soininen huomista kampanjaa.

War Child International on järjestö, joka pyrkii suojelemaan lapsia sodan kauhuilta.

Virtuaalimaailma Habbossa vierailee kuukausittain yli 9,5 miljoonaa yksittäistä kävijää Google Analyticsin mukaan. Kaikkiaan rekisteröityjä hahmoja on yli 108 miljoonaa ja Habbo-maailmoja on 32 maassa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.