Mainos

Nuoret oppineet nettipankin käytön

Nuorten tyytyväisyys pankkeja kohtaan on kasvanut. Samaan aikaan on syntynyt uusi sukupolvi, joka hallitsee Internetin käytön pankkiasioiden hoidossa.

Internetpankki

Nuorista 95 prosenttia on tyytyväisiä pankkien nuorille tarjoamiin palveluihin ja kaksi kolmannesta kokee, että heitä kohdellaan pankeissa yhtä hyvin kuin aikuisia. Yhä useampi nuori on myös kiinnostunut pankki- ja talousasioista, ja monet toivovat kouluihin enemmän pankki- ja talousasioiden opetusta.

Nuorten suhtautumista pankkeihin on selvittänyt Suomen Pankkiyhdistys, jonka uusi nuorisotutkimus on juuri valmistunut. Tutkimuksen mukaan peräti 80 prosentilla nuorista on mahdollisuus käyttää Internetiä.

Lähes puolet vastaajista käytti nettiä kotona, seuraavaksi yleisintä käyttö on koulussa, jossa Internetiä käyttää 39 prosenttia nuorista. Nuorista 60 prosenttia on sitä mieltä, että Internet-palvelut ovat helpottaneet jokapäiväisten pankkiasioiden hoitoa.

Lähes puolet nuorista ilmoitti saaneensa tietoa pankkiasioista pankkien Internet-sivuilta. Nuoret olivat muutenkin sitä mieltä, että automaatit ovat helpottaneet pankkiasioiden hoitoa.

Opiskelu, auto ja kännykkä

Parantunut taloustilanne heijastuu myös nuorten rahankäytössä. Edelliseen, vuoden 1996 tutkimukseen verrattuna yhä useampi aikoo käyttää rahaa auton tai moottoripyörän hankintaan, urheiluvälineisiin, tietokoneeseen tai lomamatkaan.

Lähes joka viides aikoo käyttää rahaa lähiaikoina kännykkään. Asunnon hankintaa suunnittelee joka viides nuorista, kun osuus neljä vuotta sitten oli 14 prosenttia. Eniten rahaa nuoret tarvitsevat edelleen opiskeluun.

Opintorahan merkitys opintojen rahoitusmuotona on laskenut ja samaan aikaan työssäkäynti on noussut opintolainan ja vanhempien rahoituksen rinnalle yhtä tärkeäksi rahoitusmuodoksi. Nuoret kaipaavat myös selvästi aiempaa enemmän tietoa erilaisista sijoitusmahdollisuuksista kuten rahastoista ja osakkeista.

Suosituin sijoitus- ja säästökohde nuorten mielestä ovat osakkeet. Haastattelututkimukseen osallistui 1003 ikäryhmään 15-25 kuuluvaa nuorta eri puolilla Suomea.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.