Mainos

Nuoret luottavat eniten sanomalehtiin

Nuoret pitävät sanomalehtiä selvästi luotettavimpana mediana verrattuna muihin tiedotusvälineisiin. Kun 70 prosenttia suomalaisista liittää sanomalehtiin ominaisuuden luotettava, alle 35-vuotiailla vastaava lukema on 78 prosenttia.

Sanomalehtien liiton teettämän kyselyn mukaan nuorista luotettavuuden liittää televisioon 46 prosenttia, radioon 38 prosenttia, aikakauslehtiin 23 prosenttia, internetiin 18 prosenttia ja ilmaisjakelulehtiin yhdeksän prosenttia.

Nuoret toivovat sanomalehdiltä vieläkin enemmän apua asioiden ja ilmiöiden taustojen ymmärtämiseen sekä palveluapua arjessa. Myös edistyksellisyyttä kaivataan enemmän.

Verkkolehtien suosio kasvussa

Nuoret lukevat sekä painettuja että verkossa ilmestyviä sanomalehtiä. Verkkolehtien lukemisessa on tapahtunut selvää kasvua kuluneen vuoden aikana. Kun kaikista lukijoista viisi prosenttia lukee pelkästään verkkolehtiä, niin 15–34-vuotiaissa lukijoissa tämä osuus on noussut viime vuoden neljästä prosentista jo yhdeksään prosenttiin.

Valtaosa nuorista lukee kuitenkin itselleen tärkeintä sanomalehteä pääasiassa painettuna tai yhdessä sen verkkopalvelun kanssa.

- Nuorten painetun sanomalehden lukeminen on vähentynyt vain hieman viime vuosina, mutta verkkolehtien lukeminen on lisääntynyt selvästi. Seurannasta voi jo ainakin varovaisesti tulkita, että sanomalehdet ovat saaneet kehittyneiden verkkopalveluidensa kautta lisää aivan uusia lukijoita erityisesti nuorista, toteaa Sanomalehtien Liiton kuluttaja- ja mediamarkkinoinnin johtaja Sirpa Kirjonen.

Tulokset ilmenevät Medioiden mielikuvat 2009 -tutkimuksesta. TNS Gallup Oy Media haastatteli Sanomalehtien Liiton toimeksiannosta runsasta 1000:ta suomalaista maaliskuun lopussa 2009.

Tutkimus toteutettiin toista kertaa. Alle 35-vuotiaita vastaajamäärässä oli 295.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.