Nuoret Leijonat leipoi Venäjää vierasjäällä käkättimeen – Raimo Helminen myhäili ylpeänä

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue nousi 4–2-voittoon isäntämaa Venäjästä Permin neljän maan turnauksessa. Esitys sai Nuorten Leijonien päävalmentajalta Raimo Helmiseltä suitsutusta.

Suomi kampesi kahdesti maalin takaa-ajoasemasta tasoihin toisessa erässä, kun ensin Henri Nikkanen tasoitti tilit 1–1:een ja 2–2-tasoituksessa asialla oli Santeri Airola. Kolmannessa erässä osuman mieheen merkkauttivat Benjamin Korhonen ja Leevi Aaltonen.

– Hieno Venäjä-voitto takana ja pojat kyllä pelasivat turnauksen parhaan pelinsä tänään. Olen tosi tyytyväinen ensimmäiseen ja kolmanteen erään. Pelattiin oikein kansainvälistä, hyvää jääkiekkoa, Helminen myhäili Leijonien verkkosivujen mukaan.

Pientä kritiikkiäkin Helminen antoi, mutta jatkoi kehuilla.

– Toisessa erässä oltiin vähän Venäjän jaloissa. Vastustajat saivat muutaman ylivoiman ja momentumin, mutta me roikuimme hyvin ne huonot hetket. Koko joukkue taisteli hienosti. Sitähän jääkiekko on, että tulee huonoja hetkiä, ne pitää vaan jotenkin selvitä.

– Kolmanteen erään saatiin rivit hienosti kasattua ja pelattiin tosi hyvä erä. Lopulta käännettiin peli voitoksi. Ei voi olla kuin tosi ylpeä poikien puolesta, Helminen kiitteli.

Lue myös:

    Uusimmat