Nuoret Leijonat kaatoi Tshekin trillerissä

Suomen alle 20-vuotiaiden jääkiekkomaajoukkue kohtasi tiistaina Tshekin harjoitusotteluss ja oli parempi lukemin 6-5. Ässien Lenni Killinen oli suomalaisten tehokkain kahdella osumallaan.

Tshekki oli ottelussa kahdesti johdossa, ennen kuin Suomi sai hanansa auki. Nuoret Leijonat tehtaili toisen erässä peräti neljä maalia ja lähti kolmanteen erään 4-2 johtolukemissa. Tshekki ei kuitenkaan lannistunut, sillä se nousi ennen kolmannen erän puoliväliä tasoihin.

Lassi Thomson siirsi Suomen jälleen johtoon ylivoimalla Killinen lisäsi johdon kahteen maaliin. Tshekki onnistui vielä kaventamaan ottelun loppuhetkillä, mutta voitto Suomelle lopulta 6-5 numeroin.

Nuorten Leijonien tehokkaimmat olivat kahden maalin Kilinen, 1+1 tehot viimeistellyt Patrik Puistola ja kaksi maalisyöttöä tarjoillut Kristian Tanus. Muista Suomen osumista vastasivat Anton Lundell ja Samuel Salonen.

Suomi oli kohdannut maanantaina Sveitsin harjoitusottelussa, jossa se otti komean 8-1 voiton.