Mainos

Nuoret kotiseuturakkaita

Nuoret suomalaiset ovat tuoreen elinoloselvityksen mukaan kotiseuturakkaita, mutta vain harvat pitävät kotikuntansa koulutus- ja työmahdollisuuksia hyvinä.
-Nuorilla on näkemyksiä ja toiveita oman asuinalueen kehittämiseksi, mutta niitä ei huomioida paikallisessa päätöksenteossa. Siksi melko moni nuori on aikeissa lähteä kotikunnastaan, sanoo Seppo Mustonen Suomen Nuorisoyhteistyö Allianssista. Mustonen johtaa Sateenvarjohanketta, jonka käsialaa elinoloselvitys on. Projektissa on selvitetty nuorten mielipiteitä kaikkiaan 30 kunnassa, ja sitä on ollut tekemässä useita oppilaitoksia.

Elinoloselvityksen tärkein sanoma on Mustosen mukaan se, että nuorisonäkökulma on syytä ottaa entistä paremmin huomioon hallinnossa. Mustonen uskoo, että nuorten elinoloja kehittämällä poismuuttoa voitaisiin tehokkaasti ehkäistä.
-Kunnallisten päättäjien ei pitäisi ajatella nuoria vain palveluiden tarvitsijoina vaan tulevina kuntalaisina ja työntekijöinä. Nuoruudessa kehittynyt hyvä suhde kotikuntaan on tärkeä nuorten suunnitellessa tulevaisuuttaan, Mustonen toteaa.

Elinoloselvityksestä käy ilmi, että negatiivisimmin oman kotikuntansa tulevaisuuteen suhtautuvat pohjoiskarjalaiset maaseutunuoret. Selvityksessä mukana olleet kahdeksan seutukuntaa julkistavat kyselyjen paikalliset tulokset lähipäivinä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.