Mainos

Nuoret: Kokemäen joukkotappelun aloitti ilmakiväärin laukaus

Satakunnan käräjäoikeudessa alettiin tänään käsitellä viime vuoden toukokuussa Kokemäen Kuurolassa sattunutta joukkotappelua. Tappelun osapuolina olivat nuorisojoukko sekä kokemäkeläinen perhe.

Jupakassa on syytettynä yhteensä 26 henkilöä. Heistä 22 kuului nuorisoporukkaan, josta jokainen sai syytteen törkeästä kotirauhan rikkomisesta. Osaa talolla olleista nuorista syytetään myös törkeästä pahoinpitelystä ja pahoinpitelystä. Syytetyistä nuorista 17 on nuoria miehiä ja 5 nuoria naisia. He pääosin kiistävät syytteet.

Syytetyistä neljä taas kuuluu perheeseen, jonka kotitalon lähitiellä ja pihassa nuoret rähisivät.

Hyökkäyksen kohteeksi joutuneen perheen isä ja äiti loukkaantuivat tappelussa ja molemmat kuljetettiin yöllä ambulanssilla sairaalaan. Isä sai kallonmurtuman. Myös perheen vanhemmat pojat osallistuivat kahakkaan.

Tappelu alkoi vahvistinvarkaudesta

Väkivaltaan päättynyt erikoinen tapahtumasarja alkoi perjantain ja lauantain välisenä yönä viime vuoden toukokuussa.

Kokemäellä ja lähikunnissa eri juhlaseurueissa olleet nuoret päättivät lähteä Kokemäen Kuurolaan selvittämään erään nuoren autosta aiemmin anastetun bassovahvistimen kohtaloa. Nuoret epäilivät varkaudesta perheen poikaa.

Oikeudessa nuoret kertoivat myös, että aiemmin Kuurolan koululla olleessa tapaamisessa perheen äiti oli lyönyt nuorisoporukan käytössä olleen auton ikkunan rikki.

Poppivehkeiden varkaus ja auton ikkunan rikkominen olivat kimmoke nykyään 17-23-vuotiaiden joukkokokoontumiseen perheen kodin lähitiellä ja pihassa. Nuorten mielestä kahakka käynnistyi, kun yksi nuori lyötiin maahan ja toista ammuttiin ilmakiväärillä.

Perhe vaatii nuorilta 15 500 euron korvauksia kärsimyksestä.

Asian käsittely jatkuu huomenna. Jutun käsittelyyn on varattu tarvittaessa myös maanantai.

(MTV3 - STT)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja