Mainos

Nuoret: Kiusaamista pallotellaan aikuiselta toiselle

Koulukiusaamistapauksia ratkotaan liikaa aikuisten näkökulmasta, sanovat kiusaamisen vastaiseen Nyt riittää! -projektiin osallistuvat nuoret.

Nuoret ovat kehitelleet projektissa keinoja kiusaamisen ehkäisyyn ja kitkemiseen poliisin kanssa. Heidän mielestään on tärkeää saada kiusaajat ymmärtämään tekojensa seuraukset.

Kiusaamistilanteissa kaivataan tukea, mutta aikuisten näkökulmasta sanelluista ja liian kaavamaisista ratkaisuista halutaan eroon.

Kampanjaan osallistuvat Ida Nousiainen ja Noora Hotti toivovat, että kiusaamisesta pystyttäisiin puhumaan avoimesti eri osapuolten välillä. Heidän mielestään opettajat ja koulun henkilökunta pallottelevat liian usein kiusaamistapauksia toiselta toiselle.

– Opettajat katsovat liikaa vierestä, kun pitäisi istua alas kiusaajan ja kiusatun kanssa, Nousiainen kuvailee kokemuksiaan.

Nousiaista kiusattiin henkisesti ja fyysisesti koko peruskoulun ajan. Kiusaamisesta on vuosia, mutta asiat pyörivät päivittäin mielessä. Asioiden purkaminen läheisten kanssa on kuitenkin auttanut.

– Olen antanut kiusaajilleni anteeksi, mutta en ikinä unohda.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.