Mainos

Nuoret kärsivät ikäsyrjinnästä

Valtaosa nuorista kokee nettitutkimuksen perusteella tulevansa ikänsä takia syrjityksi asiakaspalvelu- ja neuvontatilanteissa. Nuorten mielestä syrjintä on yleistä myös koulu- ja työelämässä.

Tuore nettikysely kertoo, että nuoret kokevat yleisesti ikäsyrjintää. Nuorten mielestä heitä kohdellaan usein kuin lapsia.

Selvitys liittyy Helsingin kaupungin nuorisoasiainkeskuksen pilottihankkeeseen, joka kantaa nimeä Nuorten ääni -toimitus.

Tulos perustuu IRC-Galleriassa lokakuussa esitettyyn kysymykseen: "Koetko että sinua on syrjitty ikäsi takia?". Vastausvaihtoehtoja oli yhteensä seitsemän, mm. ruokakaupat, julkiset kulkuvälineet, koulu ja työ sekä asiakaspalvelu ja neuvonta.

- Nuorten kommenttien perusteella syrjintä ilmenee esimerkiksi siten, että heitä ei oteta tosissaan tai heitä kohdellaan kuin pieniä lapsia. Moni valitteli myös sitä, että kaupassa nuori saa palvelua vasta, kun kaivaa rahat esiin, kertoi lehtitoimituksen ohjaaja Elisa Miinin.

Eniten ääniä syrjinnästä keräsivät asiakaspalvelu- ja neuvontatilanteet sekä koulu- ja työelämä, 32 prosenttia kumpikin. Vähiten ikäsyrjintää oli koettu pankeissa ja posteissa.

Kaikista vastanneista vain 35 prosenttia sanoi, ettei ollut kokenut syrjintää ikänsä takia. Kyselyyn vastasi yli 19 000 alle 19-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.