Mainos

Nuoret kännäävät yhä vähemmän

Youth Against Drugs ry:n tiedottajan Tuomas Rauhalan mukaan nuoret osaavat pitää hauskaa yhä useammin myös ilman viinaa. Rauhala uskoo alkoholista kieltäytymisen toimivan myös hyvänä erottautumiskeinona.

Nuoret ovat jakaantumassa entistä jyrkemmin kahteen leiriin alkoholin suhteen. Kun osa nuorista saapuu festareille kassit ja reput täynnä alkoholia, nauttii osa nuorista musiikkiesityksistä selvin päin, uskoo Youth Against Drugs ry:n tiedottaja Tuomas Rauhala.

- Festareilla osa porukasta juo selkeästi enemmän, ja silloin tietysti sattuu ja tapahtuu. Hyvä merkki on viime aikoina ollut, että on selvästi tällainen porukka, joka osaa tulla festareille selvin päin. Selvin päin hauskanpito onnistuu yhä suuremmalta osalta, Rauhala kertoo.

Rauhalan mukaan nuorten käyttäytymisessä on tapahtunut selvä muutos.

- Selväpäisyys on nykyään arvossaan. 15-20-vuotiaiden sukupolvi elää kulttuurissa, jossa humalahakuista juomista ja huumeiden käyttöä vieroksutaan.

Rauhala uskoo, että nuorten asennemuutoksessa on pitkälti kyse nuorisokulttuurin muutoksesta. Nykyään nuoret elävät hyvin yksilökeskeisessä kulttuurissa. Silloin esimerkiksi alkoholista kieltäytymisellä voi korostaa itseään, Rauhala sanoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.