Mainos

Nuoret kaipaavat presidenttiehdokkailta selkopuhetta

MTV3 - Jaana Pohja

Nuoret äänestäjät odottavat presidenttikandidaateilta nykyistä reippaampia aloitteita ja puhetta asioista niiden oikeilla nimillä.

Yliopistonlehtori ja nuorisotutkija Kari Paakkunainen Helsingin yliopistosta arvioi, että karismaattiset naamat voisivat puhutella nuoria presidentinvaaleissa ja että uusille avauksille löytyy vielä tilaa.

– Nykyisestä vaalipolitiikasta nuoret eivät välttämättä innostu. Eurooppalainen pätkätyö- ja harjoittelijasukupolvi janoaa tietoa, miten käy luonnolle, turvalliselle kasvulle ja sukupolvien väliselle solidaarisuudelle.

Epäilyt siitä, että nuoret aikuiset eivät ymmärtäisi ehdokkaiden tähän mennessä esiin nostamia aiheita, voidaan Paakkunaisen mielestä unohtaa, kun muihin eurooppalaisiin verrattuna suomalaisnuoret pärjäävät tutkimusten mukaan tiedollisesti erittäin hyvin.

– Ehdokkaat ovat kuitenkin vielä kytiksellä ja puhuvat tahallaan monimielisesti, yleisesti ja asioita skipaten. Tämä on harmillista niin nuorten kuin muidenkin äänestäjien kannalta, Paakkunainen pahoittelee.

MTV3:n vaaliasiantuntija, Åbo Akademin tutkimusjohtaja Kimmo Grönlund puolestaan sanoo, että valtaoikeuksiaan menettäneen presidentin nykyrooli on nuorille siinä määrin epäselvä, etteivät he välttämättä tiedä, "mitä tässä ollaan valitsemassa ja miksi".

Lue myös

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.