Mainos

Nuoret innokkaita eläkkeelle

Lähes puolet työikäisistä on kiinnostunut parantamaan eläketurvaansa säästämällä itse eläkeaikaansa varten. Melkein viidennes alle 35-vuotiaista miehistä aikoo jäädä eläkkeelle 55-vuotiaana tai sitä aiemmin. Keskimäärin suomalaiset haluavat jäädä eläkkeelle 61-vuotiaina.

Työikäisten suhtautuminen eläketurvaan ja eläkkeelle jäämiseen on samanlaista kuin vuosi sitten. Näin ainakin Leonian tekemä kysely osoittaa. Lähes puolet työikäisistä on kiinnostunut parantamaan eläketurvaansa säästämällä itse eläkeaikaansa varten. Melkein viidennes alle 35-vuotiaista miehistä aikoo jäädä eläkkeelle 55-vuotiaana tai sitä aiemmin. Keskimäärin suomalaiset haluavat jäädä eläkkeelle 61-vuotiaina. Varhaista eläkkeellejäämistä perustellaan halulla nauttia eläkepäivistä ja elämästä ylipäätään.

Leonian henkivakuutusyhtiö teetti joulukuussa tutkimuksen, jossa haastateltiin 600:aa 25-64-vuotiasta suomalaista. Tarkoituksena oli selvittää, miten suomalaiset aikovat varautua eläkeaikaansa. Vastaava tutkimus tehtiin vuosi sitten. Tutkimuksen mukaan neljä viidestä suomalaisesta katsoo, että suomalaisen yhteiskunnan kyky huolehtia eläketurvastamme on heikentynyt ja heikentyy yhä. Niinpä noin puolet työikäisistä on valmis itse säästämään eläkeaikaansa varten. Innokkaimpia eläkesäästäjiä ovat uusimaalaiset yrittäjät sekä 25-34 -vuotiaat.

Haastatelluista 85 prosenttia katsoo, että yksityisen kansalaisen tulee kantaa vastuuta oman eläkeaikansa taloudellisesta tilanteesta ja siihen varautumisesta.
(STT-Reuters)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja