Mainos

Nuoret hyväksyvät julkisen seksin, iäkkäät pitävät perverssinä

Seksin eri muodot jakavat rajusti eri sukupolvien välisiä mielipiteitä siitä, mikä on perverssiä ja mikä ei.

Väestöliiton tutkimuksen mukaan anaaliyhdyntää piti perverssinä vain 18 prosenttia 18–34-vuotiaista miehistä ja 30 prosenttia 35–54-vuotiaista. Sen sijaan 55–74-vuotiaista miehistä anaaliseksiä pitää perverssinä 68 prosenttia vastaajista. Naisilla vastaavat lukemat ovat 34 (18–34-v.), 48 (35–54-v.) ja 70 (55–74-v.) prosenttia vastaajista.

Yhdynnän julkisella paikalla perverssiksi tuomitsee yhdeksän kymmenestä 55-74-vuotiaasta naisesta. Nuorista miehistä julkinen akti on perverssiä tai sairasta noin joka neljännen mielestä.

Selviä eroja sukupolvien välillä oli myös sadomasokismin, ryhmäseksin, parinvaihdon ja vapaan seksin hyväksymisessä. Edellä mainituista sadomasokismiä piti kuitenkin perverssinä yli puolet kaikenikäisistä vastaajista.

Homo- ja biseksuaalisuutta perverssinä piti 58 prosenttia 55–74-vuotiaista miehistä ja 47 prosenttia saman ikäryhmän naisista. Nuorista naisista vastaavaa mieltä oli vain 14 prosenttia vastaajista, nuorista miehistä sen sijaan joka kolmas.

Vanhemmat naiset kriittisimpiä

Yli 55-vuotiaat naiset suhtautuivat seksuaalisiin asioihin yleisellä tasolla kriittisesti. Lievimmän tuomion saivat seksivälineet, joita ikäluokan naisvastaajista piti perversseinä joka kolmas. Suuseksiä piti vastaajista sairaana 40 prosenttia.

Jokaisessa tutkimuksen kolmessa sukupolvessa yleisesti perverssinä ja sairaana pidettiin seksuaalista väkivaltaa ja pakottamista, eläimiin ja lapsiin sekaantumista, virtsa- ja ulosteleikkejä sekä taudin tartuttamista kumppaniin.

Väestöliiton Sukupolvet ja seksuaalisuuteen liittyvät arvot Suomessa -tutkimus on osa FINSEX-kyselytutkimusten sarjaa vuosilta 1971, 1992, 1999 ja 2007. Uusimman, tänä vuonna julkaistun artikkelin tilastot perustuvat vuoden 2007 tutkimustuloksiin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.