Mainos

Nuoret hakevat yhä innokkaasti töitä Euroopasta

Vaikka työllisyystilanne on Suomessa hieman kohentunut, nuorten hakeutuminen ulkomaille töihin on säilynyt tasaisena. Erityisesti hoito-, rakennus- ja palvelualat imevät suomalaisnuoria varsinkin Euroopan talousalueen maihin.

Esimerkiksi Helsingin työvoimatoimistossa perinteinen suosikkikohde on ollut Ruotsi. Britannia ja Saksa ovat myös kestosuosikkeja ja Norjaan lähtee etenkin terveydenhoitoalan ammattilaisia.

Ranskassa ja Espanjassa palvelualat vetävät eniten suomalaisia. Ranskassa yksi pääkohteista on Euro-Disneyland, Espanjassa nuoria puolestaan houkuttelee matkailuala. Suosikiksi on viime vuosina yllättäen noussut myös Itävalta, minne nuoret ovat hakeutumassa nimenomaan laskettelusesongin aikaan.

Euroneuvoja Tuula Kinnusen mukaan Eurooppaan työnhakuun lähtevät ovat enimmäkseen jo ammattiin valmistuneita, sillä kielitaito ja muut valmiudet sopeutua vieraaseen kulttuuriin ovat heillä yleensä parempia. Kuitenkin myös ammattitaidottomia lähtee kotimaasta paremman työtilanteen perässä ulkomaille.

Ammattiryhmistä erottuvat sairaanhoitajat ja rakennusalan ammattilaiset, palvelualoista puolestaan hotelli- ja ravintola-ala kiinnostaa nuoria. Lisäksi varsinkin akateemisen tutkinnon suorittaneita hakeutuu Euroopan komissioon Brysseliin.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.