Mainos

Nuoret hakevat apua omilta kanaviltaan

Jokelan eilinen tragedia on saanut lapset ja nuoret hakemaan apua myös verkosta ja auttavista puhelimista. Pelastakaa Lapset ry:n kriisichat ja Mannerheimin Lastensuojeluliiton auttava puhelin ovat olleet eilen ja tänään kiireisiä.

Pelastakaa Lapset ry käynnisti eilen pikavauhtia kriisichat -palvelun. Vapaaehtoisten työpanoksella toimiva chat toteutettiin suomi.24 ja IRC-gallerian avulla. Kun ylläpitäjät ilmoittivat IRC-galleriassa kyseisestä kriisipalvelusta, oli palvelussa hetkittäin valtava ruuhka. Tilanne kuitenkin rauhoittui ja nuoret saivat purkaa tuntojaan.

Mikäli joku tarvitsi henkilökohtaisempaa ammattiapua, ohjattiin hänet suomi.24 -palvelussa yksityiskeskusteluun ammattiauttajan kanssa. Kriisichat päivystää myös tänään klo 18-21.

Mannerheimin Lastensuojeluliiton auttava puhelin päivysti eilen klo 14 alkaen, kuten muinakin arkipäivinä. Linjoilla oli tavallista ruuhkaisempaa, mutta vapaaehtoisia työntekijöitä oli myös ilmoittautunut töihin, kun Jokelan koulusurmien vakavuus paljastui.

Mannerheimin Lastensuojeluliitosta muistutetaan että tämän kaltainen tapahtuma ei hevin unohdu lapsilta, ja heidän kanssaan pitää olla valmis puhumaan asiasta vielä viikkojenkin jälkeen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.